Žuti pingvin viđen po prvi put u Južnom Atlantiku


Žuti pingvin viđen po prvi put u Južnom Atlantiku

Fotograf Ives Adams susreo se, kako kaže, po prvi put u životu sa žutom belim pingvinom. Naime, pingvin na sebi uopšte nije imao crnu boju.


Prema izveštajima, veruje se da je žuti kraljevski pingvin jedan jedini u svojoj vrsti. Samim tim i prvi žuto-beli kraljevski pingvin koji je ikada pronađen. Kada je Adams otišao na ostrvo retkih životinja da fotografiše koloniju od 120.000 kraljevskih pingvina, odmah ga je primetio.

„Svi su izgledali normalno, osim ovog. To je zaista bilo nešto posebno. Bilo je to neverovatno jedinstveno iskustvo”, izrazio je Ives. Sreća je odigrala veliku ulogu u mogućnosti fotografisanja tako lepih slika, dodao je. „Imali smo sreću da se pingvin spustio upravo tamo gde smo mi bili. Pogled nam nije zaklonilo more masivnih životinja. Obično je gotovo nemoguće kretati se ovom plažom zbog svih njih”.

Ikona Potvrdila zajednica

Adams je dalje objasnio da je pingvin verovatno leucističan. To je stanje koje utiče na njegovu pigmentaciju zbog čega uobičajeno crno perje izgleda žuto. „Napravio sam hiljade fotografija tokom boravka tamo, pogotovo jer to doba godine znači da na Antarktiku ne pada mrak“, rekao je Ives dok je pričao kako mu je trebalo više od godinu dana da objavi ove slike zbog uslova njegove ekspedicije.


Pročitaj prethodni

Sava Šumanović dobija spomenik u centru Šida

Pročitaj sledeći

Južni vetar 2 – Ubrzanje: Objavljen tizer za nastavak filma

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =

sr_RSSerbian