Zimske Dunavske čarolije u Čortanovcima


Zimske Dunavske čarolije zakazane su za vikend, 14. i 15. decembra u Čortanovcima.


Program:

Subota, 14. decembar
– Izložba planinarske fotografije
10:00 Takmičenje u spremanju Dunav čvaraka
11:00 Obilazak čortanovačke transverzale (12km)
16:00 Otvoreno prvenstvo Čorte u meksiku
20:30 Projekcija filma XX Dunavske čarolije
21:00 Kviz znanja

Nedelja 15. decembar
09:00 Izvlačenje parova štafete
10:00 Start trke Dunavske treking štafete 2x12km

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE – Izložba je otvorena još od XX Dunavskih čarolija krajem avgusta meseca. Pobednici su odavno proglašeni ali 23 fotografije i dalje stoje na zidovima planinarskog doma Kozarica pa ćete, kad ste već došli u Čortanovce, moći i da ih pogledate.

TAKMIČENjE U SPREMANjU DUNAV ČVARAKA – Kotizacija po ekipi je 3000 dinara. Broj članova ekipe nije ograničen. Za uplaćenu kotizaciju organizator obezbeđuje:
– Drva za loženje,
– 15 kilograma slanine,
– mesto za loženje i drva,
– učesničku diplomu,
– pehare i praktične nagrade za prve tri ekipe.
Ekipa sama sebi obezbeđuje pribor za kuvanje i, po želji, dodatne količine slanine.
Takmičenje se održava u kafani „Kod Soma“. Informacije i prijave na broj: 064 680 00 80 Milko.

ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA – staza je duga 12 kilometara i prolazi kroz najlepše delove čortanovačke šume i najznačajnije lokalitete ovog dela Fruške gore. Pored prijatne šetnje u dužini od 12 kilometara, ovu pešačku turu ćemo iskoristiti i da markiramo stazu za štafetnu trku koja će se održati dan kasnije.

OTVORENO PRVENSTVO ČORTE U MEKSIKU – Igra se sa špilom karata Mađarice. U jednoj partiji učestvuje tri ili četiri igrača, zavisno od toga koliko se prijavi učesnika. U varijanti tri igrača igra se četiri kruga a u varijanti četiri igrača igra se pet krugova deljenja. Žrebom se izvlači ekipa za jednu partiju. Sistem takmičenja zavisi od broja prijavljenih igrača što ćemo rešavati neposredno pre početka turnira, kada vidimo koliko nam se takmičara prijavilo. Uplata po takmičaru je 100 dinara. Nagrade: medalje za prvih troje na turniru. Pobednik turnira dobija sva novčana sredstva uplaćena za turnir.

PROJEKCIJA FILMA „XX DUNAVSKE ČAROLIJE“ – Polučasovni prikaz dešavanja sa jublarnih dvedesetih Dunavskih čarolija koje su se održale u avgustu 2019 godine. Ulaz na projekciju je slobodan, naravno.

KVIZ ZNANjA – Takmiči se u ekipama od 1 do 4 člana. Svaka ekipa dobija prazne listove papira i hemijsku olovku na kojima ispisuje odgovore na pitanja koja će im biti postavljena. Za svaki odgovor dobija se po jedan bod. Pobednik je ona ekipa koja na kraju kviza sakupi najviše bodova. Pitanja se postavljaju u serijama od po 10 i svaka serija ima drugu tematiku. Posle svake serije pitanja pravi se presek bodova. Ukupan broj pitanja neće biti veći od 100. Uplata za kviz je 100 dinara po jednom članu ekipe. Sva sakupljena sredstva su nagradni fond za pobedničku ekipu. Drugoplasirana ekipa će dobiti besplatnu turu pića. Pored toga, prve tri najbolje plasirane ekipe će dobiti diplome.

DUNAVSKA VTL ŠTAFETA 2x12kilometara,
epizoda: SLUČAJNI PARTNERI
Štafeta je sastavljena od dva člana. Članovi štafete se određuju žrebom tako što se par bira od po jednog predstavnika iz grupe A (brži takmičar) i grupe B (sporiji takmičar).
Ukupna dužina staze je 12 kilometara, sa kumulativnim usponom od oko 300 metara. Staza ima 5 kontrolnih tačaka na kojima takmičari sami overavaju svoje takmčarske kartone.
Kotizacija za trku po jednom članu štafete je 200 dinara (za uplate preko računa), odnosno 300 dinara na dan trke. Račun za uplatu kotizacije je 325950060005688809 Vojvođanska banka.
Za uplaćenu kotizaciju organizator obezbeđuje:
– Medalje za prve tri štafete,
– Diplome za prve tri štafete,
– Finišerske medalje za sve koji pređu stazu,
– Elektronske diplome za sve koji pređu stazu,
– Konditorske proizvode na startu,
– Čaj u neograničenim količinama,
– Markiranu i uređenu stazu,
– Takmičarske kartone za overu kontrolnih tačaka.
Svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost, u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje.

Ishrana: U nedelju 15 decembra biće obezbeđen gulaš za sve koji se blagovremeno prijave. Porcija ručka je 300 dinara.
Piće: U planinarskom domu Kozarica ćete moći kupiti piće po popularnim cenama.
Dolazak: Do planinarskog doma se može doći sopstvenim prevozom putem iz sela Čortanovci. Postoji nekoliko načina da se spustite do doma i svi su bezbedni. Autobusom je moguće doći do sela Čortanovci, odakle ima još par kilometara do doma.

Kontakt osoba za prijavljivanje i sve ostale informacije: Vladimir Banić 061/654-15-61


Pročitaj prethodni

Zdrav napitak za oporavak štitne žlezde i ubrzavanje metabolizma

Pročitaj sledeći

Međunarodni dan volontera u Inđiji

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian