Zimska nega kose: 7 saveta za prelepu kosu za hladne dane


Centralno grejanje i hlado vreme isušuju kosu. Zaštite kosu s odgovarajućim zimskim planom za negu kose. Srem(č)ica vam ističe šta je važno i koji proizvodi za negu odgovaraju niskim temperaturama.

Zabavljanje na padinama, vesele žurke, pozitivne vibracije, novogodišnja atmosfera: zima pruža mnogo toga uz hladne dane. Ipak, za kosu je hladnoća naporna – izložena je snegu, kiši, hladnom vazduhu i grejanju. Kako bi vaša kosa preživela konstantno prelaženje iz toplog u hladno, otkrivamo vam kako da je negujete da bi bila sjajna i meka tokom zime. Evo naših top sedam saveta za zimsku negu!


Savet 1: Ređe perite suvu kosu zimi

Kako bi izbegli isušivanje kose zimi, izbegavajte često pranje. Prirodna ulja pružaju zaštitni sloj između skalpa i kose. Premostite period između pranja – i sprečite da kosa izgleda masno – upotrebljavajući šampon za suvo pranje. Uz to: šampon za suvo pranje fantastično miriše i odmah pruža volumen. Važno: nikad ne izlazite iz kuće sa mokrom kosom zimi. Hladnoća veoma oštećuje mokru kosu – kosa može i da puca.

Savet 2: Nežno fenirajte zimi

Sušenje kose na vazduhu zimi? Naježimo se na samu pomisao – loša ideja! Ali ni toplota iz fena nije dobra za kosu. Rezultat: već suva kosa postaje još suvlja. Rešenje: nanesite zaštitu od toplote i osušite kosu difuzerom na niskoj temperaturi.

Savet 3: Nosite kapu

Jedva čekamo zimske vikende: znate one kada je nebo kristalno plavo iako je hladno. Uvek smo za šetnju po zimskom suncu sa toplom kafom ili nekom drugom zimskom poslasticom u našim ledenim rukama. Međutim izlaganje kiši, snegu i hladnoći je pravi faktor stresa za kosu. Nosite kapu kako bi smanjili izlaganje vremenskim prilikama. Postoje mnogobrojne moderne opcije – garantovano ćete naći kapu koja vam odgovara!

Savet 4: Hidrirajte svoju suvu zimsku kosu

Hladnoća i suvo centralno grejanje ne samo da utiču na našu kožu već i na našu kosu. Koristite hidrirajući šampon za oporavak i balzam tokom hladnih meseci. Verovatno nećete moći u potpunosti da sprečite zimsko isušivanje, tako da dodajte i jednu hidrirajuću masku nedeljno u vašu rutinu za negu. Intenzivna maska jednom nedeljno će pomoći da kosa bude otporna na zimu.

Savet 5: Negujte suvu kosu sa uljem zimi

Ulje za kosu: blagoslov za oštećenu zimsku kosu. Pomaže suvoj kosi da se regeniriše i pruža svežinu i sjaj. Zlatno ulje može se naneti direktno na mokru kosu nakon ispiranja šampona ili nako feniranja. Ovaj tretman će najviše prijati krajevima s obzirom da se zimi trljaju o kapute, šalove i džempere.


Savet 6: Uklonite leteću kosu ove zime

Kosa ponekad postaje naelektrisana od džempera, šalova i kapa. Sprečite ovaj efekat koristeći sprej za zaštitu od toplote kada oblikujete ili hidrirajte kosu sprejem. Kako bi kosa ostala glatka bez obzira na vlagu, možete koristiti proizvode protiv kovrdžanja kose – bilo da je to šampon ili sprej za suvu kosu. Pažnja: ne koristite ih sve odjednom jer ćete otežati kosu. Znači, što manje to bolje.

Savet 7: Rascvetani krajevi?

Zima se uvek najviše oseti na krajevima kose. Trenje o kapute, kragne itd. uzrokuje dodatni stres. Rascvetani krajevi su nesrećna nuspojava. Redovno se šišajte i rascvetani krajevi neće imati šanse – vaša kosa će ostati zdrava i lepa.


Pročitaj prethodni

Irina Arsenijević i Maestre u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Promocija zbirke poezije pod nazivom „Za dušu i sećanje“ u Biblioteci „Gligorije Vozarović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian