Zbog godinu dana nenormalnog života, osećamo ovih 5 stvari


Zbog godinu dana nenormalnog života, osećamo ovih 5 stvari

Nikome ovaj karantin (povremeni, umereni, totalni, preko vikenda, itd.) nije lako pao. Iako smo se mnogi držali poprilično dobro par meseci, pa i duže, ovo sad već postaje opasno po psihu. Kažu da je 8 zagrljaja dnevno potrebno osobi da se oseća poptuno, voljeno i ispunjeno. Koliko vi zagrljaja dnevno primate ili dajete?


Svi se osećamo kao da nismo baš svoji. Danas nam je Srem(č)ica spremila 5 stvari koje osećamo zbog čitave ove frke i zbrke oko pandemije. I da naglasimo, potpuno je normalno da se osećamo tako.

Gubitak identiteta

Svi nekako osećamo kao da gubimo svoj identitet. Nedostatak socijalizacije i aktivnosti ili hobija koji nas čine ‘nama’. Sve nas to ostavlja sa osećajem kao da više ne znamo ko smo.

Ovo je mali podsetnik da si ti i dalje ti i da smo svi u ovome zajedno.

Preplavljeni smo osećanjima

Svi smo preplavljeni raznim osećanjima. Posebno ukoliko provodimo puno vremena na društvenim mrežama. Te upijamo nenormalno mnogo sadržaja.

Predlog: Sredite svoj fid (naslovnu stranu), odnosno ljude koje pratite i čitate. Te se postarajte da pratite sadržaj koji vas inspiriše, a ne čini zavidnim.

Zbog godinu dana (ne)normalnog života, osećamo ovih 5 stvari
Zbog godinu dana nenormalnog života, osećamo ovih 5 stvari, foto: eMedicineHealth

Anksioznost, anksioznost i još malo anksioznosti

I to smo anksiozni zbog svega. Anksiozni smo zbog prinudnog karantina i mogućeg policijskog časa. Anksiozni smo kad idemo do prodavnice, ukoliko primetimo da možda ima previše ljudi. Ili ne daj bože da nas neko okrzne ramenom u prolazu.

Pošto nemamo socijalne interakcije, ili imamo vrlo ograničeno – nemamo više mogućnost za normalne količine razgovora. Samim tim gomilamo u sebi razne misli i dileme, koje bismo inače lagano izbacili iz sebe i zaboravili iste sekunde.

Zbog godinu dana (ne)normalnog života, osećamo ovih 5 stvari
foto: Youtube

Sumnjamo u prethodni život

Kada kažemo prethodni život, mislimo na život pre virusa korona. Postajemo svesni da brzi, užurbani i napeti život koji smo vodili pre, nije bio najbolji po nas. Podsećamo da se na to ne moramo vratiti. Kreirajte svoju brzinu i svoj put.

Zahvalnost

Podsećajte sebe s vremena na vreme da ukoliko imate krov nad glavom i hranu na stolu prolazite bolje od bar polovine ljudi na svetu. Te budite zahvalni na tome. A budite zahvalni i na svim stvarima koje smo uzimali zdravo za gotovo, neke od tih možete pročitati ovde. Te kažite hvala i na svim zagrljajima, putovanjima, lepim kafama i večerima u kafićima. Pa i na svim osmesima koje ste videli (a sad se možda kriju iza maske).

Zbog godinu dana (ne)normalnog života, osećamo ovih 5 stvari
foto: Intermountain Healthcare


Pročitaj prethodni

Nije blam da čistiš sam: Zavrni rukave u nedelju u Sremskoj Mitrovici

Pročitaj sledeći

Beogradski „Stari most” spojiće Laćarak i Zasavicu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + sixteen =

sr_RSSerbian