Zatvoreni „Dani ruske kulture” u Sremskoj Mitrovici


U petak, 25. januara 2019. godine zatvoreni su drugi po redu „Dani ruske kulture” u organizaciji Istorijskog arhiva „Srem“, u Sremskoj Mitrovici.

Manifestacija je ove godine zatvorena programom učenika Mitrovačke gimnazije pod nazivom „Čas ruske kulture”. Svoje zadovoljstvo je u obraćanju publici istakao Dejan Umetić, direktor Istorijskog arhiva „Srem“, najavivši da će se ova manifestacija održavati i narednih godina:

„Manifestaciju je posetilo više stotina ljudi i imali smo nekoliko desetina učesnika u programu koji je trajao 11 dana. Zahvaljujući Ruskom domu, Muzej Srema je krasila izložba pod nazivom „Ana Karenjina kao ogledalo epohe”, te su posetioci mogli da uživaju u veoma raznovrsnom programu ovogodišnjih „Dana ruske kulture.”


„Ovi „Dani ruske kulture” su zaista bili sjajni i bilo je mnoštvo raznovrsnih manifestacija počev od izložbe slika, zatim od predavanja profesora Đure Hardija sa Filozofskog Fakulteta, druženja sa pesnicima, koncerata učenika Muzičke škole „Petar Krančević”, gostovala je i glumica Ivana Žigon. Bili su Dani rusinske nacionalne manjine i ruske nacionalne manjine u našem gradu, a večeras smo imali priliku da vidimo sjajan performans učenika Mitrovačke gimnazije posvećen Ani Karenjinoj.” – sumirala je književnica Mirjana Marković, koja je takođe vodila i programe.


Pročitaj prethodni

Predstava Isidore Bjelice pod nazivom „Šta ostaje posle zanosa?“ u Šidu

Pročitaj sledeći

Projekcije animiranog filma „Aladin i leteći ćilim“(sinhronizovano) u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian