Vlasti Vuhana zabranile korišćenje divljih životinja u ishrani


Posle kratke pauze Sremčica donosi divne vesti: U Vuhanu preokret – zvanično zabranjena upotreba divljih životinja u ishrani

Vlasti Vuhana, odakle je virus korona počeo da se širi po celom svetu, zabranile su lov i uzgajanje divljih životinja i njihovo korišćenje za ishranu, javlja danas AP.


Radi se o reakciji na rezultate istraživanja, prema kojima se virus razvio među slepim miševima i preneo na ljude preko divljih životinja prodavanih na pijaci u Vuhanu.

Novi propis bi trebalo da važi pet godina i u skladu je sa merama usvojenim na nacionalnom nivou. Mere predviđaju i finansijske olakšice, kako bi se pomoglo prodavcima životinja da se posvete drugom poslu.

Vlasti Vuhana zabranile korišćenje divljih životinja
Vlasti Vuhana zabranile korišćenje divljih životinja, foto: BBC

Pri tome ima dosta izuzetaka, uključujući životinje koje se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini, s tim da ih ljudi ne mogu koristiti za ishranu. U Vuhanu je u toku testiranje na prisustvo virusa svih 11 miliona stanovnika tog grada.

Prema zvaničnim podacima, testirano je više od dva miliona ljudi, od kojih je 71 osoba zaražena, ali bez simptoma bolesti. U Vuhanu je od početka pandemije registrovano više od 50.000 zaraženih.


U poslednja 24 časa u Srbiji su od koronavirusa preminule još dve osobe, čime je ukupan broj žrtava povećan na 237. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je na koronavirus testirano 6.918 osoba. Virus korona je potvrđen kod njih 86, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

izvor: N1


Pročitaj prethodni

Delotvorni saveznik u nezi kože lica – ZELENA SALATA

Pročitaj sledeći

Premijerka Srbije Ana Brnabić: Preporuka – Egzit u avgustu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =

sr_RSSerbian