Vazelin: Neizostavan preparat za negu kose


Često nam hvale tretmane za kosu kod frizera, ali oni najčešće koštaju pravo malo bogatsvo… Srem(č)ica uvek teži da pronađe (i proveri) kućne recepte koji, pored toga što su zdravi, jesu i veoma priuštivi.

Jedan od proizvoda za negu, koji je svima dostupan i veoma jednostavno se primenjuje – jeste vazelin. Vazelin je proizvod koji ima višestruku korist u svakodnevnoj nezi kože i ulepšavanju. Ovaj petrolejski gel koristi se u industriji, ali i kućnoj radinosti odvajkada. Malo ljudi zna da je vazelin osnova svake kreme i, poput vate i hidratantne kreme, trebalo bi da predstavlja osnovu svake kozmetičke torbice.

Maska za kosu od vazelina

Sve što vam je potrebno za ovaj tretman kose jeste upravo vazelin. I dobra volja i izdvojeno vreme.

Primena:

Na vlažnu, čistu kosu nanesite za početak manju količinu vazelina, utrljavajući ga lagano prstima – nikako ne raščešljavati i tako kidati vlasi. Utrljavajte lagano, uvijajući pramen po pramen kose oko prsta, počevši od krajeva ka vlasištu. Dodajte proizvod u manjim količinama na prste i ponavljajte postupak, sve dok ne pokrije čitavu kosu. Na kraju, nežno čitavu kosu uvijajte kao što ste do sada to činili sa delovima kose. Ako imate problema sa perutanjem kože glave, takođe vazelin dobro utrljajte i u vlasište. Bitno je da znate da sa količinom proizvoda ne možete preterati.

Kada ste naneli masku, napravite manju punđicu, a zatim preko nje stavite kesu ili aluminijumsku foliju. Nakon toga, na scenu stupa topao vazduh, ali nikako vruć i previše vreo, već fen smanjite najmanje i polaku primenjujte topao vazduh preko kese ili folije. Povremeno gasite fen, i pustite da kosa upije masku, odmorite 5-10 minuta ponovite. Neka čitav postupak traje oko sat vremena. Zatim kosu operite nekim blagim šamponom.

Postupak je gotov! Kosu osušite, ali bi bilo dobro da je ne fenirate i tretirate previše nakon ove maske, već da ostavite da se u najvećoj meri osušiši prirodno. Javite nam ako isprobate ovu metodu.

mogujatosama.ras


Pročitaj prethodni

Predstava za decu „Ko se igra taj se voli” u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Poetsko-muzičko veče „Ja sad ustajem i idem” u Galeriji „Lazar Vozarević”

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian