Ubrzajte i pospešite rast vaših biljaka uz pomoć ovog trika


Kako su se Sunčevi zraci pomaljali između oblaka, bio bi red da saksije sa cvećem izbacimo napolje da se oporave, bar na koji dan. Bilo koje cveće u saksiji povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom stadijumu i periodu cvetanja. Kako bi podstakli rast i cvetanje i najbeznadežnije biljke, pomoći će vam – obični kvasac.

Fitohormoni, vitamini B i auksini (biljni hormoni), koji se nalaze u kvascu, aktivno stimuliraju deobuu ćelija i rast biljaka. Prihranu ovakve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka, od kojih je Srem(č)ica i dobila recept.

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u tlu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na sastav korena i spoljašnji izgled same biljke. Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvetaju dugo i bogato, možete pripremiti otopinu za njihovu prihranu.

Prihrana za sobne biljke

Potrebno vam je:

  • 10 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 litar tople vode

Priprema:

Rastopite kvasac u vodi, dodajte šećer i promešajte. Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvom otopinom zalivajte cveće dva puta mesečno u jesenje-zimskom razdoblju, i jednom u deset dana u proletno-letnjem periodu. Primetićete kako lišće postaje zelenije, a cvetanje bujnije i bogatije!


Pročitaj prethodni

Grupa Legende u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici

Pročitaj sledeći

Slastan napitak koji ubrzava metabolizam, a sadrži 0 kalorija

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian