Trepavice u vreme karantina: Kako da uklonite ekstenzije?


Trepavice u vreme karantina: Ekstenzije trepavica pojednostavljuju naš svakodnevni ritual lepote jer ne morate detaljno nanositi maskaru, što znači da zaista dosta vremena uštedite pri sređivanju i mejk ap rutini.

Ipak, nažalost, nakon 3 do 4 nedelje, trepavice počinju da ispadaju nakon čega vam je neophodna korekcija. Ne postoji takva mogućnost ili samo želite da se vratite prirodnim trepavicama? Bilo kako bilo, mi vam otkrivamo kako to možete učiniti sami.


Šta vam je potrebno?

Nadogradnju trepavica možete ukloniti pomoću sredstva za uklanjanje. To je rastvarač za lepak koji imate na trepavicama, ali za samostalnu upotrebu kod kuće, preporučujemo upotrebu sredstva za uklanjanje.

Ovaj proizvod ima mekši sastav, jer sadrži ulje u svojoj formuli, tako da je pogodan čak i za osetljivu kožu oko očiju. Pored toga, sredstvo za uklanjanje ima kremastu teksturu (to umanjuje rizik da proizvod zađe do sluznice oka).

Kako ukloniti nadogradnju trepavica?

Za početak presecite pamučni jastučić na pola i stavite po jedan deo na donje kapke. Sada pažljivo rasporedite sredstvo za uklanjanje pamučnim štapićem na dnu trepavica, prelazeći od spoljnog ugla oka prema unutrašnjem.

Pošto smo odabrali proizvod meke formule, moramo čekati 10 minuta da se sve trepavice lako odmaknu. Ponovite ove korake i na drugom oku.

Trepavice u vreme karantina
Trepavice u vreme karantina, foto: the sun

Nakon što uklonite sve veštačke dlačice, možete naneti još jedan sloj sredstva za uklanjanje, kako biste tačno uklonili ostatke lepka. Na kraju postupka, potrebno je oprati lice toplom vodom.

Saveti:

Ako niste mogli da kupite specijalno sredstvo za uklanjanje ekstenzija trepavica, onda možete da koristite biljno ulje ili masnu kremu. Ipak, imajte na umu da će u ovom slučaju postupak trajati duže – oko 30 do 40 minuta.

Da biste ojačali prirodne trepavice nakon skidanja nadogradnje, treba da koristite posebne serume i ulja (pogodno je ricinusovo). Ovo će pomoći da se trepavice brže oporave.

Ne pokušavajte mehanički da se oslobodite nadogradnje trepavica (odvojite ih rukama ili odsecite makazama): u tom slučaju možete da rastrgate prirodnu dlaku i lako povredite kožu kapka.

izvor: srbijadanas


Pročitaj prethodni

Minerali u ishrani: Kako prirodno da ih unesemo

Pročitaj sledeći

Jesenje jutro

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + nineteen =

sr_RSSerbian