Svečanom ceremonijom zatvoren je 27. Festival evropskog filma Palić


Svečanom ceremonijom dodele nagrada najboljim evropskim ostvarenjima i prikazivanjem filmova „So od suza“ francuskog reditelja Filipa Garela i rusko-srpske koprodukcije „Hotel Beograd” u režiji Konstantina Statskija van konkurencije večeras, u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu u Subotici zatvoren je 27. Festival evropskog filma Palić.


Na svečanoj ceremoniji zatvaranja prisutnima se obratio direktor festivala Radoslav Zelenović. Sumirao je ovogodišnje organizatorske izazove i uspehe: „Za mene je film nešto što se pravi za bioskopsku dvoranu, za veliko platno, uz prisustvo publike. To je jedna velika pobeda našeg festivala za ovu godinu. Ponosan sam što smo i u veoma komplikovanim uslovima, gde nam je malo toga išlo na ruku, uspeli da napravimo festival koga se nećemo stideti, kakav je u tradiciji našeg festivala koji traje već punih 27 godina”.

Radoslav Zelenović, Foto: Ivica Vojnić
Radoslav Zelenović, Foto: Ivica Vojnić
Svečanom ceremonijom zatvoren je 27. Festival evropskog filma Palić

Nenad Dukić, selektor Glavnog takmičarskog programa, zahvalio se posetiocima ovogodišnjeg izdanja Festivala evropskog filma Palić. „Nama ni organizaciono ni programski nije bilo jednostavno da sve ovo sklopimo u uslovima pandemije. Pretpostavljam da psihološki, barem jednom delu publike, takođe nije bilo jednostavno da odluči da ide na festival“, rekao je Dukić pre nego što je zamolio za veliki aplauz publici.

Miroslav Mogorović, programski direktor festivala, takođe je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem: „Mi smo uspeli u najtežoj godini za filmsku umetnost, kada je taj specifičan prozor za vidljivost mnogih filmova zatvoren i prebačen na onlajn, da odradimo festival uživo, što je veliki uspeh. Zatvaramo još jedno programski i u svakom smislu uspešno izdanje. Ostaće zabeleženo u vremenu kao veliko dostignuće i kao kontinuitet, koji mora da ostane kao zadatak za sve nas. Da i narednih godina, kad se vratimo na Letnju pozornicu, nastavimo da radimo dobre festivale, kao što ste navikli“.

Miroslav Mogorović i Nenad Dukić, foto: Ivica Vojnić
Miroslav Mogorović i Nenad Dukić, foto: Ivica Vojnić
Svečanom ceremonijom zatvoren je 27. Festival evropskog filma Palić

Pročitaj prethodni

Pobednici 27. Festivala evropskog filma Palić proglašeni su danas

Pročitaj sledeći

Nagrada „Gorki list“ za novi film Darka Bajića

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian