Sutra počinje 6. festival pijanizma pod imenom „Ljubav slikana notama“


6. festival pijanizma počinje sutra, 9. maja i trajaće do subote, 12. maja, u organizaciji i realizaciji Muzičke škole „Petar Krančević“ i Umetničkog udruženja „Krančević“, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Ovogodišnji Festival je premašio sva očekivanja u broju prijavljenih kandidata u disciplinama klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir. Nastupiće 190 učenika uzrasta od šest do devetnaest godina.

Takmičari dolaze iz 39 muzičkih škola i ustanova: iz Zagreba, Sarajeva, Beograda, Banja Luke, Zemuna, Tuzle, Varaždina, Strumice, Novog Sada, Rume, Pančeva, Kragujevca i drugih gradova, ukupno 31, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Festivalske lokacije će biti Galerija „Lazar Vozarević“ i Muzička škola.

Osim takmičarskog dela koji će ocenjivati stručni žiri, svi učesnici i gosti će moći da prisustvuju radionicama, kvizovima u organizaciji učenika i profesora MŠ „Petar Krančević“, svečanim dodelama diploma i medalja, organizovanim turističkim obilascima Grada i ostalim interesantnim aktivnostima. Direktorka i umetnička direktorka Festivala su profesorke klavira Milda Kuzminac i mr Dušanka Gavrilović.

Otvaranje 6. festivala pijanizma pod imenom „Ljubav slikana notama“ održaće se sutra, 9. maja u Galeriji „Lazar Vozarević“ sa početkom u 20 časova.

Koncert laureata Festivala biće održan u subotu, 12. maja, u svečanoj Sali Muzičke škole sa početkom u 19 časova. Svi programi Festivala su otvoreni za javnost.

Tehničku podršku Festivalu je pružio Centar za kulturu „Sirmiumart“.


Pročitaj prethodni

Postpraznični detoks: Kako izbaciti višak tečnosti

Pročitaj sledeći

Sutra u Carskoj palati kviz „Sirmijum – Grad careva“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian