Slastan napitak koji ubrzava metabolizam, a sadrži 0 kalorija


Srem(č)ica sa vama deli još jedan porodičan recept, priuštiv, ukusan i sadrži 0 kalorija. Pored toga, ima i 3 zdravstvena efekta: čisti organizam od otrova, ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

Osnovni sastojci su jabuka i cimet.

Antioksidansi iz cimeta imaju moć da stimulišu nivo šećera u krvi i smanjuju želju za ugljenim hidratima, ne podstičući pritom preterano lučenje insulina, što je važan faktor uspešnog mršavljenja.

Redovna provokacija insulina pospešuje taloženje masnoća u telu. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg holesterola. Cimet takođe pomaže kod loše probave, te utiče i na smanjenje triglicerida.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 štapić cimeta (ili 1 supena kašika cimeta u prahu)
  • oko 1,5 – 2 l prokuvane ili destilovane vode

Priprema:

Iseckajte na kriške jednu jabuku, dodajte jedan štapić cimeta (ili 1 supenu kašiku cimeta u prahu) i zalijte sa 1,5-2 litre ohlađene prokuvane (ili destilovane) vode.

Neka malo odstoji (1-2 sata).

Pijte tokom dana kad god želite.

Kombinacija jabuke i cimeta fantastično reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišiući višak zadržane vode iz organizma.


Pročitaj prethodni

Ubrzajte i pospešite rast vaših biljaka uz pomoć ovog trika

Pročitaj sledeći

Promocija prvog domaćeg krimi-trilera „Otpadnici – Slučaj prvi“ u Sremskoj Mitrovici

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian