Sirće – Novi pomoćnik pri pranju odeće!


Nekoliko trikova da vaša odeća zauvek izgleda kao nova!

Sigurno ste čuli nekoliko različitih saveta za korišćenje sirćeta u domaćinstvu, a mi vam ga preporučujemo i pri pranju veša. Naime, belo alkoholno sirće možete koristiti kao odstranjivač fleka i neprijatnih mirisa sa tkanine, ali može poslužiti i kao omekšivač za veš.

Belo sirće kao omekšivač

Belo sirće ima potpuno isti učinak kao i omekšivač za veš. Samo sipajte sirće u mašinu za veš kao što to obično činite sa omekšivačem, i uverićete se kako je veš još meški uz korišćenje sirćeta.

Smanjuje talog praška za veš

Ima li išta gore od toga kad operete veš i pri vađenju iz perilice uočite tragove praška za veš na odeći? Pola čaše sirćeta, koju možete presuti preko odeće koja je već u bubnju mašine za veš, će efikasno smanjiti taloženje praška na odeći. Prašak za veš je štetan za kožu, a zbog svoje strukture se ponekad ne ispere i tako ostavlja bele fleke po vašoj sveže opranoj odeći.

Otklanja fleke od znoja

Kiselina u sirćetu će vam pomoći da se rešite onih ružnih fleka od znoja ili dezodoransa, posebno na beloj odjeći. Sirće ppojačava moć praška za veš, a sve što treba uraditi jeste da pre pranja sipate pola čaše sirće direktno u veš, i tako ćete uspešnije otkloniti fleke od znoja te održati boju odeće.

Otklanja tvrdokorne mrlje

Ako se na određenom komadu odeće nalazi nekoliko mrlja koje nikako ne možete oprati, potopite ga u vruću vodu sa pola čaše sirćeta, ostavite preko noći i zatim operite u mašini za veš kao i obično. Sve fleke će zagarantovano nestati.


Pročitaj prethodni

Bogojavljenje u Sremskoj Mitorvici: Plivanje za Časni krst u subotu

Pročitaj sledeći

Dobra jutarnja rutina znači dobar dan

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian