Saveti za negu vaše kože tokom jeseni


Kako se smenjuju godišnja doba, trebalo bi da se menja i naša rutina za negu kože i lica, jer koža reaguje na spoljašnje uslove.

Tokom jeseni i zime manjak vlage u vazduhu i grejanje u zatvorenom prostoru dodatno isušuju kožu, pa se javljaju problemi poput perutanja, iritacije, crvenila i osipa kože.

Kako biste izbegli sve ove promene, posebno ako već imate suvlji tip kože, potrebno je da već sada svoju rutinu izmenite i u nju uvedete sledeće korake:

1. Dodatna hidratacija lica

Kreme na bazi vode, lagane teksture savršen su izbor tokom leta, međutim, tokom hladnijeg periode one neće uraditi gotovo ništa za našu kožu. Tokom jeseni pravo je vreme za kremu nešto gušće strukture, bogatu ceramidima, esencijalnim masnim kiselinama, koje se prirodno nalaze u koži, ali ih treba obnavljati tokom hladnijih meseci.

2. Intenzivna hidratacija tela

Sve što je neophodno koži lica, neophodno je i koži tela, kako bi očuvala svoju prirodnu elastičnost i kako bi ostala zdrava i meka na dodir. Tokom hladnijih dana koža je dodatno isušena, pa je potrebno pojačati nivo hidratacije. Dakle, veoma je važno da losion, ili mleko za telo nanosite jednom dnevno i to odmah nakon tuširanja, kako bi koža što bolje upila proizvod.

3. Agresivni pilinzi su prošlost

Agresivne sastojke poput retinoida i glikolne kiseline poželjno je izbegavati tokom hladnijih dana, kada je koža osetljivija nego inače. Kada je o pilingu reč, jesen i zima su periodi kada bi trebalo da se okrenete nešto blažim formulama za eksfoliaciju.

4. Razmislite o suplementima

Nije floskula da lepota dolazi iz nutra i da je i našem organizmu potrebna dodatna nega, zarad lepe spoljašnjosti. Ne bi bilo loše da svoje telo okrepite određenim suplementima poput vitamina D i C, koji će pored zdravstvenog stanja organizma, uticati i na kvalitet i lepotu naše kože.

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas


Pročitaj prethodni

Sinoć održan svečani program povodom 75 godina od oslobođenja Mitrovice

Pročitaj sledeći

Oproštajno izvođenje Stand Up Show-a Nikole Đurička u Sremskoj Mitrovici

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 10 =

sr_RSSerbian