Savet dana: Zašto bi trebalo da pijete čašu tople vode ujutru


Kao što čaša hladne vode nakon izlaska ili treninga osvežava, tako i čaša tople vode pokreće vaš organizam.

Ukoliko popijete čašu tople (ali ne mlake) vode svako jutro masne naslage u telu počnu da sagorevaju, kao i naslage nakupljene u nervnom sistemu.

Vodu ujutru prokuvajte i pustite da odstoji nekoliko minuta kako bi se prohladila, a u čašu možete da nacedite i malo limuna. Iako njen ukus možda nije najprijatni, savetujemo da ukoliko želite da ostanete zdravi, ovaj napitak konzumirate svakoga dana.

Topla voda pomaže stomaku da brže svari hranu i održava sistem za varenje zdravim. Hladnu vodu za vreme ili posle obroka treba izbegavati, jer ona zapravo može da očvrsne masti koja se nalaze u hrani koju jedemo i stvori masne naslage u crevima. Za dobar rad probavnog trakta tokom jela, osim čaše tople vode, preporučuje se i čaša mineralne vode, ali bez leda. Dodavanje leda nije preporučljivo, zato što on može da uništi deo prirodnih minerala koji se nalaze u gaziranoj vodi, a koji doprinose boljem radu stomaka.

Topla voda pozitivno utiče i na nervni sistem. Dok opušta mišiće, ona poboljšava protok krvi i smanjuje lošu cirkulaciju. Voda filtrira toksine koji se kreću našim telom što dovodi do toga da krv bolje i brže protiče kroz organizam.


Pročitaj prethodni

Predstava za decu „LOL: Čudesno iznenađenje“ u mitrovačkom pozorištu

Pročitaj sledeći

Crni kohoš: Biljka koja olakšava simptome menopauze

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + five =

sr_RSSerbian