REVIJA POBEDNIKA u Sremskoj Mitrovici


 

U petak, 7. decembra 2018. godine, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, održan je muzičko-poetsko-dramski program, „Revija pobednika“, umetnika amatera našeg Grada.

Prateći Kalendar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Ustanova je i ove godine realizovala tokom cele godine Smotre iz različitih oblasti umetnosti: Smotru recitatora Grada Sremska Mitrovica, Smotru muzičkog stvaralaštva Grada Sremska Mitrovica, Smotru dramskog stvaralaštva i Smotru likovnih umetnika amatera Grada. Svi oni, koji su se plasirali na viši rang takmičenja, Pokrajinsku smotru, Zahvalnicu za angažovanje u amaterkom stvaralaštvu, dobili su od organizatora Smotri, Ustanove za negovanje kulture „Srem“.

 

Zahvalnicu im je uručio direktor Ustanove, Dušan Drča. U deklamovanju, nagrađeni su: Ana Koviljac, Lea Nedimović, Lazar Ruvarac, Lana Stanković, Iva Tenji, Selena Petrović, Nikolina Bašić, Goran Vučanović, Anja Zec, Luka Ivanić, Marko Petković i Tijana Trivić. U Dramskom stvaralaštvu: Predstava „Otkačena bajka“ i „Barbelo-o deci i psima“, Kreativnog studija i teatra „Gratel“, predstava „Izbiračica“, Mitrovačke gimnazije, kao i predstava „Niz prugu“, Centra za kulturu mladih i Pozorišta „Dobrica Milutinović“. Na Pokrajisku smotru muzičkog stvaralaštva, upućene su dve izvorne pevačke grupe, Društva za negovanje ukrajinske kulture „Kolomejka“, a u likovnom stvaralaštvu istakli su se: Tomislav Vejnović, Jovanka Jejina, Jelica Negovan, Srećko Radulović, Božana Rašić, Miloš Svilokos i Duško Stefanović. Program su vodile Katica Gazibarić i Dajana Savićević.

 


Pročitaj prethodni

Samo jedan gutljaj dnevno soka od đumbira – Spas za vaša pluća

Pročitaj sledeći

Projekcije filma „KRCKO ORAŠČIĆ I ČETIRI KRALJEVSTVA“ (3D) u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian