Rambo Amadeus & Five Winnetous: Koncert za Lažni 8 mart


Rambo Amadeus & Five Winnetous: Koncert za Lažni 8 mart

Online koncert Ramba Amadeusa & Five Winnetous održaće se u subotu, 7. marta sa početkom u 20 časova.


Koncert iz svečane sale njihovog studija. Nakon koncerta Free jazz session.

Nakon džez sešna, onlajn afterparti i ćaskanje sa obožavateljima.

Za više informacija o prodaji karata, na linku: Facebook

Rambo Amadeus & Five Winnetous
Rambo Amadeus & Five Winnetous, foto: Facebook

Antonije Pušić je rođen 14. juna 1963. godine u Kotoru. Diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, na Odseku za turizmologiju. Bio je višestruki viceprvak Jugoslavije u jedrenju.[1]

Njegove pesme kombinuju satirične tekstove o prirodi običnog čoveka i besmislenosti lokalne politike, a koristi i mešavinu muzičkih stilova (razvijajući se do drum’n’bass zvuka u novijim delima, ali dodajući mnogo elemenata turbo-folka u ranijim radovima), kao i pošalice na sopstveni račun (npr. jedan od njegovih mnogobrojnih pseudonima je i „Rambo Amadeus Svjetski Mega Car“ (RASMC), dok se na početku karijere predstavljao i kao „Nagib Fazlić Nagon, rudar koji je snimio ploču“) na koncertima nikad ne reprodukuje doslovno studijske verzije pesama, već improvizuje, obilato koristeći humor u cilju istraživanja ljudske gluposti.

Poznat je kao kum naziva „turbo-folk“, što je njegov svojevrstan doprinos domaćoj pop-kulturi. Rambo Amadeus je ovako opisao sopstveni zvuk u vreme svog prvog albuma (1988. godine), a naziv je potom preuzet od zvezda novokomponovane narodne muzike, dobivši sasvim novo značenje ranih devedesetih godina. Neki njegovi fanovi porede stil i karijeru Ramba Amadeusa sa Frenkom Zapom, mada je puno primerenije poređenje sa Kapetanom Bifhartom (engl. Captain Beefheart).

Antonije Pušić sin je književnice Bosiljke Pušić.


Pročitaj prethodni

Dom čist kao suza: 6 fantastičnih metoda čišćenja

Pročitaj sledeći

Da li smo svesni sebe i svog duha?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian