Promocija prvog domaćeg krimi-trilera „Otpadnici – Slučaj prvi“ u Sremskoj Mitrovici


Promocija prvog domaćeg krimi-trilera „Otpadnici – Slučaj prvi“ autorke A. A. Mijović, održaće se u petak, 22. februara sa početkom u 18 časova, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“, u Sremskoj Mitrovici.

Opis

Mesto dešavanja, Srbija. Vreme, današnjica.

Radnja romana „Otpadnici – Slučaj prvi“ gradi se oko delatnosti specijalnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala beogradskog MUP-a, a koji čine inspektor Uroš i njegov tim: Andrej, Vera i kompjuterski stručnjak Peđa. U komplikovanoj trci za istinom i rešavanjem zločina, oni se suočavaju sa podmetanjima, smicalicama i spoticanjem sopstvenih kolega, nadređenih i moćnika iz vrha vlasti. Slučajevi koji im dopadaju šaka kreću se od otkrivanja i istraživanja vršnjačkog nasilja do trgovine ljudima, dečje pornografije i svirepih, krajnje sadističkih mučenja i ubistava.

Od početka knjige je jasno da su Uroš i njegova ekipa „otpadnika“, neprilagođenih u svojim prethodnim jedinicama, sa teškim životnim, ličnim i profesionalnim pričama, neprikosnoveni borci za pravdu. Roman „Otpadnici – Slučaj prvi“ na sirov način pokazuje svu realnost savremenog društva, otvarajući nam naizgled nepoznate svetove kriminala i ljudske izopačenosti. Uvek beskompromisne, često potpuno neočekivane, pa čak i surove akcije i reakcije Uroša i njegovog tima na kraju dovode do rešenja slučajeva. „Bedna plata i ružni snovi“ ni jednog trenutka ne dovode u pitanje odlučnost da se otkrije i zaustavi organizovano zlo. 


Pročitaj prethodni

Slastan napitak koji ubrzava metabolizam, a sadrži 0 kalorija

Pročitaj sledeći

Promocija knjige „Šorom sredom dvared“ autora Bore Otića u Rumi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =

sr_RSSerbian