Prirodna medicina: Obloge od listova kupusa protiv mnogih oboljenja


 

Listovi kupusa su prava hitna pomoć u vašoj kući. Podsetite se iskustava naših baka i iskoristite sav lekoviti potencijal ovog povrća.

Nezamenjiv sastojak mnogih jela, kupus je, takođe, cenjeno lekovito sredstvo. Još su naše bake znale, i uspešno koristile listove kupusa, za lek.

 

Kada možete koristiti listove kupusa:

Povrede i opekotine

Na povređeno mesto stavlja se sveži list kupusa, fiksira se zavojem, i ostavlja tokom noći. Do jutra, otok i bol se smanjuju.

 

Glavobolja

Ukloniti glavobolju i temperaturu mogu, takođe, listovi kupusa. Stavite na svaku slepoočnicu po jedan list, i omotajte glavu peškirom. Pomaže, čak, i kod migrene!

 

Ujedi insekata

Listovi kupusa olakšavaju stanje kod bolnih ujeda osa, pčela, obada. Deluje poput magneta, izvlači žarište i bol sa natečenog mesta.

 

Bolovi u grudima

Za vreme laktacije i dojenja, mnoge žene osećaju bolno oticanje grudi. Narodna medicina pomaže dojiljama. Za lekoviti oblog koriste se veći listovi. Prethodno se operu, iseku se tvrdi delovi lista, i listovi se malo izgnječe rukama. Ova metoda se, takođe, koristi kod mastitisa i bolova u grudima pri PMS.

 

Uporan kašalj i bronhitis

Da biste započeli lečenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom, jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom.

Procedura se sprovodi pred spavanje. Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već posle prve procedure. Lečenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

 

 


Pročitaj prethodni

Projekcije animiranog filma „Grinč“ (3D – sinhronizovano) u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Promocija Godišnjaka Književne zajednice Sremska Mitrovica VIII

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian