Pridružimo se akciji „Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe”


Pridružimo se akciji „Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe”

Udruženje Sinhro MOZAIK iz Sremske Mitrovice, u saradnji sa bibliotekom Gligorije Vozarović, priključilo se akciji „Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe”, sa ciljem prikupljanja očuvanih pametnih telefona i tablet uređaja namenjenih učenicima kojima su oni neophodni za praćenje  onlajn nastave i komunikaciju.


Nedostatak tehnike tokom pandemije Covid-19 uticao je na kvalitet života mnoge dece. Sada svi zajedno možemo to da promenimo i pomognemo! Telefon ili tablet koji ne koristite i želite da donirate, treba da bude ispravan i očuvan. Pri čemu manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan.

Građani Sremske Mitrovice i okoline koji žele da pomognu učenicima, svoje uređaje mogu doneti u biblioteku Gligorije Vozarović (odeljenje za odrasle). Ili se javiti Udruženju Sinhro MOZAIK slanjem mejla na adresu mozaik@sinhro.rs ili pozivom na broj 066-5026145.

Pridružimo se akciji „Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe”
Pridružimo se akciji „Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe”, foto: Ozon

Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete pokazuje da je glavni problem prilikom realizovanja nastave na daljinu nedostatak resursa i tehnologije. Slične podatke pokazuje i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije pod nazivom Pregled srednjoškolskog života tokom pandemije. Ono pokazuje da 37% učenika srednjih škola deli računar sa ukućanima. Dok skoro 15% nema pristup računaru uopšte (uključujući i telefone i tablete). Kada je reč o osnovcima taj procenat je još veći.

Akcija Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe pokrenuta je na teritoriji cele Srbije, a priključile su joj se mnoge organizacije i zainteresovani pojedinci. Akciju podržava Unija srednjoškolaca Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji.

izvor: Ozon


Pročitaj prethodni

Polaganje venaca i cveća stradalim u NATO bombardovanju

Pročitaj sledeći

Centar za osnovnu policijsku obuku: Konkurs za upis 1.400 policajaca

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 10 =

sr_RSSerbian