Prezentacija đaka o obrazovnom programu Projekta Glac u Mitrovačkoj gimnaziji


 

Prezentacija učenika Mitrovačke gimnazije održaće se u sredu, 14 novembra, sa početkom u 12 časova, , u svečanoj sali Gimnazije (ul. Sv. Save 2).

U okviru manifestacije „Novembarski dani“, organizuje se i ova prezentacija učeni9ka na kojoj ćemo imati priliku da se upoznamo sa njihovim iskustvom na arheološkom lokalitetu Glac i različitim radionicama koje su pohađali u julu ove godine, u okviru prvog obrazovnog programa Projekta Glac „Sirmijum: prošlost i budućnost“.

 

Cilj programa 2018. godine bio je da inspiriše đake iz Sremske Mitrovice da uvide mogućnosti koje njihov grad pruža za razvoj obrazovnog i kulturnog turizma i da prepoznaju Projekat Glac kao projekat budućnosti svog grada čiji mogu biti deo. Takođe je cilj da zainteresuje đake za arheologiju, pružajući im jedinstveno iskustvo učešća na dinamičnom iskopavanju sa internacionalnim timom.

2018. godina je samo početak. Plan je da 2019. godine Projekat Glac proširi obrazovni program, uključivanjem đaka Sidnejske gimnazije sa namerom da se razvije blizak odnos i program razmene đaka iz Sidneja i Sremske Mitrovice.

 

Pored prezentacije, moći ćete da pogledate i izložbu o projektu.
Prezentacija će biti održana na srpskom jeziku.

Dolazak možete potvrditi na zorana.kataranovski@sydney.edu.au.

 

 


Pročitaj prethodni

Predstava „Frenki i Džoni“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Promocija časopisa „Inđijski kulturni kandelabar“ u Kulturnom centru Inđija

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian