Predstavljen roman „Šahista“ autorke Mirjane Marković na splavu TabascoSinoć, 5. januara 2019. godine, predstavljen je roman pod nazivom
„Šahista“ autorke Mirjane Marković, na splavu Tabasco, u Sremskoj Mitrovici.

Roman je predstavljen na zanimljiv način, izvođenjem performansa u kojem su glavne junake iz romana glumili Tomislav Jimmy Perić – umetnik iz Beča i autorka romana Mirjana Marković.

Moderator je bila Jasna Kalauzović, profesor književnosti koja je istakla da roman izaziva posebnu pažnju zbog neobičnog stila, te da će se posebno pozabaviti njime i dati svoj prikaz romana jer smatra da on to zaslužuje. Delove romana su publici predstavili i Dragana Bojanić i Branko Kostić.

U muzičkom delu su se predstavili Todora Džoni Stojinović Vučković i Mladen Vukmir. Publika je imala priliku da čuje i Todorinu autorsku pesmu Arena koja ima neverovatan spoj sa romanom i koja je tipična za sva vremena. Mladen Vukmir je odsvirao piacolu na harmonici dokazujući da je maestro za divljenje.

Autorka Mirjana Marković je istakla da je sve igra, kao i u romanu i da su svi učestvovali u partiji šaha i da smo svi mi šahiste u vlastitom životu.

Pročitaj prethodni

Promocija romana „Šahista“ autorke Mirjane Marković

Pročitaj sledeći

Kako sa lakoćom odmrznuti stakla na automobilu u svega par sekundi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian