Predstavljanje knjige „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“ u Inđiji


Predstavljanje knjige pod nazivom „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“ biće održana u četvrtak, 30. januara sa početkom u 18 časova u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji.


Namera autora Đorđa Randelja je da knjigom „Patrijarh Pavle: svetac kojeg smo poznavali“ pomogne srpskom narodu da konačno sazna ili bar nasluti, pa krene u dalje traganje o tome koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt veka svoje moderne istorije.

Knjiga daje uvid u način razmišljanja i vrednosti za koje se zalagao čovek koji predstavlja jedan od svetlijih primera u našoj novijoj istoriji.

Đorđe Randelj bio je u jedinstvenoj prilici da, boraveći na Kosovu i Metohiji krajem osamdesetih godina prošlog veka, provodi vreme sa tadašnjim vladikom raško-prizrenskim, koji je kasnije postao patrijarh srpski Gospodin Pavle, jedna od najznamenitijih ličnosti u savremenoj istoriji našeg naroda. Đorđe Randelj mu je mesecima bio sagovornik i pratilac, pa i (što posebno voli da naglasi) lični šofer po kosmetskim selima i gradovima, crkvama i manastirima.

Ovi susreti, kao i njihovo specifično prijateljstvo, nastavilo se i u Beogradu, posle decembra 1991. kada je vladika raško-prizrenski Pavle izabran za patrijarha srpskog. Randelj je bio redovan gost u Patrijaršiji, o čemu piše i u knjizi.


Pročitaj prethodni

8 izvora negativne energije: Postavite granice i sebi i drugima

Pročitaj sledeći

Uradi sam: Domaća aromatična sveća bez voska

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian