Predstava „Teško je reći zbogom“ u Rumi


Pozorišna predstava „Teško je reći zbogom“ Mira Gavrana odigraće se u utorak, 17. decembra sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru „Brana Crnčević”, u Rumi.

Ovo je najigranija predstava putujućeg pozorišta „Teatar Vihor“.


Igraju glumci: Ivan Mihailović, Nevena Vukes i Dragana Dabović široj našoj publici poznati po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama kao što su „Vojna akademija“, „Prvaci sveta“, „Cvat lipe na Balkanu“…

U dramskom tekstu „Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Pročitaj prethodni

Izložbe „Dijalog“ u Galeriji „Lazar Vozarević”

Pročitaj sledeći

10 smrtonosnih navika: Ovako uništavamo svoje bubrege

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian