Predstava „Kraljev put“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“


Predstava „Kraljev put“ odigraće se u četvrtak, 2. februara 2019. sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici.

Autor i reditelj: Lilijana Ivanović
Igra: Vladimir Balašćak

Monodrama „Kraljev put“ nastala je na osnovu knjige „Moj život – autobiografija Njegovog veličanstva kralja Petra Drugog Karađorđevića“, te prema zapisima istoričara, novinskim člancima i TV emisijama posvećenim kralju.

Ovo je prva predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom poslednjeg jugoslovenskog i srpskog monarha, kralja Petra II Karađorđevića. Predstava je urađena u produkciji Šabačkog pozorišta i pod patronatom Kraljevskog doma Karađorđevića i princa Aleksandra II Karađorđevića.

Predstava „Kraljev put“ predstavlja dramsku interpretaciju autobiografije kralja Petra II Karađorđevića i govori o njegovim osnovnim razmišljanjima o događajima koji su obeležili njegov život kao poslednjeg jugoslovenskog kralja i nekog kome su sudbina i istorija dodelile ulogu da na presto dođe kao dečak, a napusti ga u trenutku kada je mogao da pruži značajan istorijski doprinos.

Cena ulaznice: 200 dinara
Informacije i rezervacije: 022/615-115


Pročitaj prethodni

Ples sužnjih

Pročitaj sledeći

Evo zašto bi trebalo da držite limun na noćnom ormariću svako veče

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian