Predstava „Frenki i Džoni“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“


 

Pozorišna predstava „Frenki i Džoni“ odigraće se u subotu, 17. novembra sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici.

Režija: Tea Puharić
Igraju: Sloboda Mićalović i Igor Đorđević
Scenografija i kostimi: Vanja Popović
Produkcija: Boris Mišković, Beo Art

O PREDSTAVI:
Dve romantične duodrame

Frenki i Džoni je aktuelan i neophodan komad, jer se svi ponašamo kao da smo samim rođenjem toliko emotivno povređeni da bi do kraja života trebalo od nečeg da se branimo sopstvenim iluzijama iza svojih štitova nedodirljivosti, a to neminovno vodi ka praznini. Ovaj komad govori o skidanju oklopa i gardova. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo voljeni. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo povređeni. Svi tražimo ljubav, ali da li smo sposobni da volimo? Ova partija šaha dvoje inteligentnih i atraktivnih, ali emocionalno osakaćenih ljudi, ipak je dirljiva jer oni pristaju da daju šansu vezi koja od starta izgleda osuđena na propast i osvajaju nas idejom da i „autsajderi“ mogu jednostavno uploviti u luku ljubavi. Jer, kao što Džoni kaže: Nikada ne biraš ljubav. Ona bira tebe.

Nagrade

Na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast”, završenim sinoć u Kučevu, plaketu “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Sloboda Mićalović, za ulogu Frenki u duo frami “Frenki i Džoni”. Ovu odluku doneo je Umetnički savet, koji je radio u sastavu: Ljiljana Jović, diplomirana istoričarka umetnosti, Bojan Veljković, magistar primenjenih umetnosti i Aleksandar Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti.

 

Cena ulaznice: 800 dinara
Informacije i rezervacije: 022/615-115

 

 


Pročitaj prethodni

U zdravom telu zdrav duh: 5 tibetanaca – vežbe za sve uzraste

Pročitaj sledeći

Prezentacija đaka o obrazovnom programu Projekta Glac u Mitrovačkoj gimnaziji

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian