Predstava „Aveti“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici


Predstava „Aveti“ igraće se u utorak, 5. marta sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici.

Režija: Andrej Nosov
Autor: Henrik Ibzen
Igraju: Mirjana Karanović i Branko Cvejić

Predstava „Aveti“, po istoimenoj drami Henrika Ibzena, je komad o instituciji braka, o palanci i o poziciji žene u građanskom društvu, žene koja je i dalje potlačena. „Aveti“ predstavljaju pokušaj prebacivanja antičke grčke tragedije u građanski salon koji postaje novo središte društvenih sukoba i problema, koji više nisu posledica „igre bogova“ nego duboko korumpiranog, licemernog i malograđanskog društva.

Kao i predhodni komadi Andreja Nosova, „Aveti“ pokazuju savremene nedostatke društva preispitujući našu odgovrnost za njih. Bez laži, bez glumačkih, rediteljskih i spisateljskih „bravura“ koje su same sebi poenta, bez stvaranja spektakla, ova je predstava o nama, našem društvu i našoj odgovornosti. Predstava je postavljena u minimalističkom salonu u kome se tokom jednog dana rešavaju pitanja vezana za prošlost i budućnost ljudi iz (naše) građanske klase koja je mnogo htela, a malo postigla.

Prodaja ulazica na blagajni Pozorišta
Cena ulaznice: 800 dinara
Informacije i rezervacije karata na tel: 022/615-11
Rezervacije se mogu preuzeti do 25. februara


Pročitaj prethodni

Zdravlje na usta ulazi: 5 glavnih namirnica marta meseca

Pročitaj sledeći

Japanska terapija vodom: Čini čuda za vaš organizam!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian