Predavanje o projektu „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“ u Zavičajnom muzeju Ruma


Srpsko arheološko društvo u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije realizuje projekat „Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa“.

Predavanje će se održati u sredu, 13. novembra 2019. godine sa početkom u 12 časova u Zavičajnom muzeju Ruma, a namenjeno je predstavnicima lokalne samouprave – donosiocima odluka i stručnim službama, predstavnicima policije, škola, mesnih zajednica, bez čijeg rada briga o arheološkom nasleđu ne može biti kompletna, a naravno i za sve ostale zainteresovane za temu.

Cilj projekta je da se kroz saradnju sa donosiocima odluka i stručnim službama otpočne rad na široj kampanji podizanja svesti o značaju očuvanja arheološkog nasleđa. Podizanjem svesti o značaju arheološke baštine, upoznavanjem sa propisima i procedurama kao i kroz ukazivanje na dobre i loše primere delovanja, smatramo da se u znatnoj meri može popraviti i odnos šire zajednice prema arheološkom nasleđu. Projekat je do sada je realizovan u 26 gradova i opština u R.Srbiji.

U okviru predavanja prisutni će biti
upoznati sa:

  • procesom rada i specifičnostima arheoloških istraživanja
  • zakonskim okvirima i međunarodnim konvencijama
  • proceduralnim mogućnostima za aktivno uljkučivanje u procese zaštite, očuvanja, promovisanja i korišćenja arheološkog nasleđa
  • mogućnostima intersektorske saradnje radi bolje zaštite, promocije i održivog korišćenja arheološkog nasleđa

Pročitaj prethodni

5 koraka do uspeha: Samopouzdanje i kako doći do njega?

Pročitaj sledeći

Dobri čiviluk u Inđiji

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian