Predavanje dr Ranka Rajovića „Prednosti i zamke novih tehnologija“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“


Predavanje dr Ranka Rajovića pod nazivom „Prednosti i zamke novih tehnologija“ održaće se u utorak, 5. novembra sa početkom u 19 časova u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici.

Dr Ranko Rajović u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj organizuje 10 predavanja u različitim gradovima Srbije u okviru projekta: Edukacija društva i promocija inovacionog programa za unapređenje funkcionalnog znanja kao korena inovacionog preduzetništva i regionalnog razvoja Republike Srbije. Jedan od 10 gradova je i Sremska Mitrovica. Predavanje je prvenstveno namenjeno roditeljima, ali su i prosvetni radnici dobrodošli.

U poslovima budućnosti, nove tehnologije će biti od presudne važnosti i jasno je da sadašnje generacije moraju da ovladaju novim tehnologijama. Međutim, preterana upotreba novih tehnologija može da utiče na kognitivne sposobnosti. Koliko se brzo javlja zavisnost od kompjutera i video igrica, kako se izboriti, koje su posledice, šta roditelji moraju da znaju, koji su prioriteti za budućnost, kako pomoći novim generacijama, zašto deca ne mogu da uče, zašto je smanjena pažnja i koncentracija – biće objašnjeno na predavanju.

Ulaz je slobodan.

Veb sajt projekta: https://10predavanjau10gradova.ntcucenje.com/


Pročitaj prethodni

Predstava „Zločin i kazna“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Predstava za decu „Zelena Čarolija“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − ten =

sr_RSSerbian