Pomoć izbegličkim porodicama u Sremskoj Mitrovici


Pomoć izbegličkim porodicama u Sremskoj Mitrovici

U okviru Regionalnog stambenog programa još 14 izbegličkih porodica sa prebivalištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica dobilo je pomoć za rešavanje stambenih potreba. U okviru ovog programa predviđena su sredstva u iznosu od 11,5 hiljada evra po porodici. I to za kupovinu seoskih kuća i građevinskog materijala.


U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas su potpisani ugovor između lokalne samouprave i 14 izbegličkih porodica, koje žive na teritoriji grada o dodeli sredstava namenjenih za kupovinu seoske kuće i građevinskog materijala za adaptaciju istih. Jedna od potpisnica ugovora je i Ranka Bogdanović. Ranka nije krila zadovoljstvo što će posle više od dve decenije konačno trajno rešiti stambeno pitanje.

Pomoć izbegličkim porodicama
Pomoć izbegličkim porodicama, foto: Ozon

Donator sredstava za kupovinu kuća i građevinskog materijala u okviru Regionalnog stambenog programa je Svetska banka, a ista su namenjena za izbegla lica sa teritorije Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prema rečima gradonačelnice Sremske Mitrovice Svetlane Milovanović, lokalna samouprava na čijem je čelu uvek je tu da pruži pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Regionalni stambeni projekat ima za cilj trajno rešavanje stambenih pitanja izbeglih i raseljenih lica, nastalih nakon sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991.-1995. godine.

RTV // Srem portal


Pročitaj prethodni

Šarena prolećna salata: I to iz vašeg dvorišta

Pročitaj sledeći

Uzimate život zdravo za gotovo? Evo 30 stvari na kojima bi trebalo da ste zahvalni

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian