9 saveta za prolećno čišćenje duše: Pustite ono što vam nije suđeno


Mnogi od nas se žale da je život komplikovan, ali činjenica je da smo u stvari mi komplikovani. To znači da samo ako počnemo da činimo prave stvari, možemo ponovo učiniti život jednostavnim.

Prvo, morate odlučiti što vam je važno. Zatim, trebalo bi da se usresredite na uklanjanje svega ostalog što vas zatrpava, što je više moguće.

Iako svako ima drugačiju ideju o tome kako bi prijatan i pojednostavljen život trebalo da izgleda, postoji nekoliko stvari koje odgovaraju većini životnih stilova.

Srem(č)ica izdvaja 9 saveta kako biste uspeli bar da usmerite svoj život u pravom pravcu…

1. Zanemarite tuđe želje

Naravno, vaši članovi porodice, prijatelji i kolege možda imaju svoje vlastite ideje o tome šta je najbolje za vas, ali vaš život može biti puno jednostavniji i srećniji ako prestanete da brinete o tome šta svi drugi misle.

Povežite se sa samim sobom, prihvatite ono što želite od života i pojedinačnih situacija, preuzmite rizik i sledite svoje srce. Ne slušajte one koji pokušavaju da vas spreče u tome ili da ograniče vaše težnje – sanjajte veliko, najviše što možete.

2. Prihvatite da i dalje rastete

Umesto da se osećate loše zbog toga što je vaš život u fazi izgradnje, prihvatite ideju i plan. Angažovanje u dugoročnom procesu rasta ne znači da već niste predivni – to samo znači da imate još bolje sutra.

Za one od vas koji se osećaju zaglavljeni u ovom trenutku, te su izgubili nadu da pristižu bolji dani uskoro – molim vas, nemojte prestati da verujete!

Verujte mi, možete promeniti svoj život u bilo kojem trenutku. Još uvek možete proširiti svoj um, otvoriti svoje srce i iskoristiti jedinstvene darove koji su vam dati!

3. Nemojte živeti u svojoj glavi

Svaki trenutak koji osetite je neprocenjiv, a ako ne pronađete način da se uključite u sadašnjost, onda ćete ga propustiti. Ako još uvek analizirate prošlost ili se brinete za budućnost, uključite više zadataka koji povećavaju sjesnost u svoj dan i trenutak u kojem jeste.

Meditirajte, slušajte opuštajuću muziku, zapalite mirišljave štapiće i budite deo života koji se događa.

4. Pustite ono što vam nije suđeno

Kao što verovatno znate u svom srcu, ne možete manifestovati budućnost kakvu želite, ako ste previše umotani u prošlost koju treba pustiti. Ako ste vezani za osobu, ideju, stvar ili iskustvo koje je davno nestalo iz vašeg života, pomirite se s činjenicom da vam to jednostavno nije suđeno i na taj način ćete mnogo pojednostaviti svoj život.

Jedna stvar koja može pomoći je stvaranje liste pouka koje ste izvukli iz tog određenog gubitka, tako da znate da se bolno ili teško iskustvo nije dogodilo uzalud.

5. Nemojte da se žalite

Umesto da trošite vreme na razmišljanje o stvarima koje ne možete da kontrolišete, pronađite ono što možete kontrolisati, a zatim delajte kako bi došli do željene promene. Kada se usresredite na negativnosti, samo ih još više privlačite i na kraju završite tako što ćete ispuniti zlokobno proricanje najgore vrste, koje ste sami sebi izrekli.

Tražite načine na koje možete prevladati prepreke i načine kako ćete stvoriti ono što želite- svemir će odgovoriti slanjem više dobrih stvari u vašem smeru.

6. Budite produktivni, a ne zauzeti

Primamljivo je biti stalno zauzet, tako osećamo nadolazeći zamah. Međutim, važnije je zaustaviti se i proveriti činimo li prave stvari. Zapitajte se koje tačno rezultate želite da postignete, a zatim napravite planove koji dovode do tih rezultata.

Ukoliko činite stvari koje zapravo vas ne zadovoljavaju ili ne podržavaju vaše snove, menjajte smer i počnite raditi nešto drugo.

7. Sagledajte situaciju na pozitivan način

Baš kao što pronalaženje lekcija u teškim iskustvima može pomoći da lakše kreirate jednostavniji život, tako se mogu naći i dobre stvari usred teških vremena. Kada se osetite loše, naspavajte se, dubokoudahnite i pogledajte oko sebe kako bi pronašli izvore nade.

Možda nada dolazi u obliku vaše velike mreže prijatelja koji vas uvek podržavaju, odnosno u mogućnosti koja se stvara iza vrata koja su upravo zatvorena, ali poenta je da uvek postoji pozitivna strana koju možete pronaći ukoliko se potrudite.

8. Okružite se pravim ljudima

Pronađite ljude koji čine da se osećate živim i cijenenim, i družit se sa njima. Oni će vam pomoći u vašem rastu,  pomoći će vam da dođete do svojih snova i potrudiće se da vas učine srećnima.

Oni koji pokopavaju vašu energiju ili šire toksičnost nisu vredni vašeg vremena.

9. Prihvatite i manje od savršenstva

Čak i kada dobijete sve što želite – i dalje će biti teških vremena i svežih izazova – neki dolaze iznutra, a neki spolja. Uostalom, svi smo nesavršeni i svi učimo.

Međutim, ako odlučite da budete zahvlani i srećni za svaku priliku koju dobijete, možete se pomiriti sa idejom da je u redu što stvari nisu apsolutno savršene. Ovaj osećaj prihvatanja u srcu je ono što zovemo pojednostavljenim životom.


Pročitaj prethodni

Domaći i organski deterdžent za veš: Potrebna promena u vašem domaćinstvu

Pročitaj sledeći

„Bioskop iz bloka“ u Sremskoj Mitrovici: Humanitarne projekcije filma „Vi idite, ja neću!“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian