Ovih 8 nedeljnih rituala vas sprema za narednu sedmicu


Uvek tražimo načine da narednu radnu nedelju učinimo mnogo lakšom, a svakako da postoje rituali koji će nam u tome i pomoći.

Srem(č)ica vam predlaže da odvojite vreme za ovih 8 nedeljnih rituala: Zaista će vam pomoći da razbudite um i opustite se pre nego što započne maničan ponedeljak! Dakle, umesto da provodite svoje nedelju veče pod stresom i u pripremi za posao, isprobajte ove rituale i pogledajte koliko će vam lakše pasti nadolazeći ponedeljak, a i cela radna nedelja.


1. Ispraznite torbu

Kada pogledam u svoju torbu, kao da gledam u torbu Meri Popins! Puna nepotrebnih stvari, nikad ne mogu brzo da nađem bilo šta. Dakle, iz torbe očistite sve što vam tamo ne treba. Čuvajte je urednom, i nosite samo nužne stvari.

2. Detoksirajte svoj desktop

Ako je vaš posao sličan mom, imaćete hiljadu stvari na radnoj površini! Nikada ne mogu brzo da nađem ono što mi treba, što je često problem kada je nešto potrebno što brže moguće! Ali kako možete očekivati da mislite, a kamo li da radite kada vam je desktop pretrpan. Dakle, oslobodite malo prostora i memorije tako što ćete na radnoj površini napraviti organizovan prostor kakav treba da bude! Isto možete da uradite i na telefonu, sredite i organizujte svoje aplikacije.

3. Promenite posteljinu

Menjanje posteljine jednom nedeljno je svakako sanitarno i preporučljivo, a pošto sigurno perete odeću za posao u poslednji trenutak, ubacite uz to i vašu posteljinu. Nema boljeg početka nedelje nego u svežoj posteljini koja če vam pružati komfor u narednoj nedelji.

4. Odradite fleš trening

Pitate se šta je fleš trening? Pa, fleš trening se sastoji iz veoma napetih vežbi koje sagorevaju kalorije čak 2 puta više u periodu od 7 minuta. Tako da, ukoliko nemate vremena za redovne treninge, ili jednostavno nemate volje za njih – fleš trening je idealan za vas!

5. Isplanirajte svoju idealnu nedelju

Svake nedelje trebalo bi zaista da stvorite naviku planiranja naredne nedelje. Kada ne isplaniram svoju nedelju, obično imam osećaj da nešto zaboravljam (što se često i desi). Pa, ko ne želi produktivniju nedelju? A savršeni alat za planiranje unapred je dobar datirani planer.

6. Negujte svoje lice

Ko ne voli da ugađa sebi? Znam da ja volim! Odmaranje uz neku dobru seriju, čašu vina i masku za lice je najbolji način da započnete bilo koju nedelju. A šta je bolje od sjajne maske? Jednostavno – ništa, a mi smo spremili nekoliko recepata za domaće, efektne maske za lice na našem portalu.

7. Isplanirajte odevne kombinacije unapred

Ako pratite model oblačenja Stiv Džobsa, odnosno manje više varijacije iste kombinacije, ovo vam i nije toliko potrebno. Ali, ukoliko nosite više raznovrsne odeće razmislite o tome da svoje kombinacije pripremite za narednu nedelju.

8. Veče ostavite za sebe

Veče je posebno važno da ostavite za sebe, bilo da meditirate, radite vežbe istezanja pred spavanje, slušate muziku, čitate knjigu ili odgledate neki film, bitno je da vam se ne remeti mir. Lezite na vreme i spremni ste za ponedeljak.

Naravno, ne morate ispuniti svih 8 nedeljnih rituala, ali bilo bi dobro da bar nekoliko prihvatite i isprobate već danas! Ukoliko i vi imate predlog za neki dobar nedeljni ritual, slobodno nam preporučite u komentarima.


Pročitaj prethodni

Maska za lice od kurkume: Sa lakoćom uklonite podočnjake

Pročitaj sledeći

Predstavljanje knjige „Monstrum“ Čedomira Rajičića

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian