Otvorena je izložba „Ogledalo moj portal“ autorke Sanje Ribić Milivojević u Vršcu


Otvorena je izložba pod nazivom „Ogledalo moj portal“ autorke Sanje Ribić Milivojević iz Laćarka u galeriji Doma Vojske u Vršcu.

Izložba će trajati sve do petka, 19. aprila 2019. godine.

Ogledala su nešto bez čega se ne može, bilo da samo ispunjavaju potrebu funkcionalnosti, ili su svojevrsna dekoracija, a ova koja stvara Sanja Ribić Milivojević, služe i jednoj i drugoj svrsi. Velika ili mala, različitih oblika, daju poseban šarm enterijeru u kojem se nalaze, a nisu nimalo slučajno izabrana za umetničku obradu.

“Ogledala su zbog toga da bismo mi sami sebe prvo dobro pogledali, zagledali se, i našli ono najlepše u nama, jel. Samo zbog toga su ogledala”, objašnjava autorka.

Sanja Ribić Milivojević, Tuzlanka koja već dve i po decenije živi u Srbiji, ramove za ogledala ukrašava asamblaž tehnikom. Za to koristi samo prirodne materijale, najčešće kamen, rečne i morske oblutke, školjke, korale, kanap… inspiraciju, kako kaže, pronalazi svuda oko sebe:

“Teško jeste, samim tim što je svaki kamen sam za sebe, svaki je poseban, i treba ih ipak uklopiti da bi to bila jedna lepa celina. Fizički nije teško, a i suprug mi je kamenorezac, tako da ono što ne mogu ja sama da razbijem i obradim kako bih htela, imam pomoć sa strane“, kaže Sanja Ribić Milivojević.

Kao što je svaki kamenčić, jež ili školjka unikatan, kao što su svaki tren u životu i osećanje unikati, tako je unikat i svako Sanjino ogledalo. Predstavljanjem ovakvih izložbi, jedinstvenošću se polako ističe i Kulturni centar Vršac, kao njihov organizator.

Prilog o izložbi na Regionalna TV Banat Vršac:


Pročitaj prethodni

Spomen

Pročitaj sledeći

Promocija knjige ,,Tuđine“ Igora Marojevića u Biblioteci ,,Gligorije Vozarović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =

sr_RSSerbian