Olivera Olja Jelkić postala je član Evropske akademije nauka, umetnosti i književnosti u Parizu


Autorka dečijih knjiga i nekoliko romana, Olivera Olja Jelkić je u petak, 25. januara primljena za redovnog člana Evropske akademije nauka, umetnosti i književnosti sa sedištem u Parizu.

Primljeno je još petnaestak novih članova iz celog sveta. Ovo je bila 39. skupština Akademije na kojoj je Olivera na svečan način primila odgovarajuće insignije i Povelju članstva Akademije.

Evropska akademija nauka, umetnosti i književnosti, sa sedištem u Parizu, osnovana je 1980. godine s primarnim ciljem da unapredi stvaralaštvo među nacionalnim kulturama Zapada i Istoka – u naučnim, obrazovanim, umetničkim i književnim disciplinama, nezavisno od bilo kojih rasnih, nacionalnih, jezičkih, religioznih i drugih razlika. Ova Akademija, sa svojih više od 300 članova, sarađuje sa UNESKOM i brojnim drugim, nacionalnim i internacionalnim strukturama. 

Danas AESAL (Academie Europeenne des Sciences, des Arts et des Lettres) široko sarađuje s predstavnicima Amerike, Afrike, Azije, Okeanije, među kojima je dvadeset nobelovaca; a njena delatnost se manifestuje u organizaciji simpozijuma, konferencija, stručnih i naučnih komunikacija, objavljivanju radova svojih akademika i slično. 

Olivera Olja Jelkić, dobila je ponude za prevode njenih romana na razne jezike, a posebno interesovanje pokazalo se za njen najnoviji roman „Ludvig”. Više na: https://sremccica.com/promocija-romana-ludvig-autorke-olivere-olje-jelkic-u-beogradu/ i na: https://sremccica.com/promocija-romana-ludvig-autorke-olivere-olje-jelkic-u-beogradu-2/


Pročitaj prethodni

Katarina Maricki postiže odličan rezultat u Minhenu u kategoriji vazdušni pištolj

Pročitaj sledeći

Projekcije animiranog filma „Eliot spasava Božić“ (sinhronizovano) u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − thirteen =

sr_RSSerbian