Olivera Olja Jelkić osvojila je nagradu u Kragujevcu za roman „Ludvig“U četvrtak, 29. januara je od strane Društva za narodno prosvećivanje „Svetionik“ iz Kragujevca, nagrađena autorka Olivera Olja Jelkić za svoj roman „Ludvig“, kao najbolje književno ostvarenje na selu i o selu u Republici Srbiji za 2018. godinu.

Žiri smatra da roman „Ludvig“ stvara uslove da selo Golubinci, u kojem je neosporno boravio nemački kompozitor Ludvig Van Betoven krajem 18. veka, postane turistički punkt, što jeste podržano i od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Postoji predlog i idejan da Šlos u kojem je boravio Betoven u Golubincima, postane potencijalni prostor i ima funkciju u organizaciji kulturnih manifestacija u njemu i oko njega.

Društvo za narodno prosvećivanje „Svetionik“ iz Kragujevca i Kompanija MALBEX WBI iz Beograda – organizatori III festivala književnog stvaralaštva na selu i o selu u Republici Srbiji, pod nazivom „Moje selo u pričama i pesmama“ nagrađivali su autore iz oblasti književnog stvaralaštva, novina i veb sajta.

Više o autorki i romanu na: https://sremccica.com/olivera-olja-jelkic i https://sremccica.com/promocija-romana-ludvig


Pročitaj prethodni

Evo zašto bi trebalo da držite limun na noćnom ormariću svako veče

Pročitaj sledeći

Predstava „Đurologija“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian