Održana promocija knjige „SLOBODAN MILOŠEVIĆ: NEKA DRUGA PRIČA“ Gorana Pajića u MZ Laćarak


Mesno udruženje boraca NOR-a Laćarak je u utorak, 16. aprila 2019.godine u prostorijama Kluba MZ Laćarak, organizovalo predstavljanje knjige Gorana Pajića pod nazivom „SLOBODAN MILOŠEVIĆ: NEKA DRUGA PRIČA“.

Na samom početku programa minutom ćutanja je odana pošta Miri Marković nedavno preminuloj supruzi Slobodana Miloševića.

Prisutnim gostima u ime organizatora obratio se Dejan Umetić, direktor Istorijskog arhiva „Srem“. Istakao je da neki događaji i ljudi koji su obeležili našu prošlost, ne smeju biti zaboravljeni.

Takođe, prisutnima se obratio i Nikola Utvić, dugogodišnji funkcioner i član SPS-a, pomenuvši značajne činjenice koje su vezane za lik i delo Slobodana Miloševića i istakao je svoje oduševljenje što je jedna ovakva knjiga ugledala svetlost dana.

Književnica i recenzent knjige „SLOBODAN MILOŠEVIĆ: NEKA DRUGA PRIČA“ Mirjana Marković iskazala je svoje mišljenje o knjizi, ističući da joj je drago što se u knjizi nalaze zanimljivi detalji o kojima javnost ima neku drugu sliku.

Autor knjige Goran Pajić govorio je o razlozima za objavljivanje knjige, ističući da su ga neistine koje su pojedinci iznosili u raznim medijima podstakle da napiše svoje memoare, želeći da ispriča o Slobodanu Miloševiću neku drugu priču, jer je imao prilike da više godina radi u službi obezbeđenja predsednika gde mu je šef bio Senta Milenković.

U muzičkom delu programa je učestvovala poznata umetnica Slavica Sredojević Jefimija, pevajući pesme o Kosovu, Tamo daleko i Podmoskovske večeri.

M. Marković


Pročitaj prethodni

Debela koka: Protiv čira na želucu, kožnih oboljenja i sportskih povreda

Pročitaj sledeći

Repriza komedije „Briši od svoje žene“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović”

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian