Određena nova cena karti za ulazak u NP Fruška Gora


Određena nova cena karti za ulazak u NP Fruška Gora: U skladu sa zakonskim odredbama, Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ i za 2021. godinu odredilo je cenu dnevne naplate korišćenja motornih vozila i poseta fizičkih lica zaštićenom području.

Propisanom odredbom dnevna naknada za korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla iznosi 300 dinara. Dok se poseta fizičkog lica zaštićenom području naplaćuje 100 dinara.


U skladu sa Zakonom i uz saglasnost nadležnog ministarstva JP „Nacionalni park Fruška gora“ u interesu svojih posetilaca donelo je odluku o utvrđivanju GODIŠNJE KARTE. Kao efikasnije i povoljnije mere sprovođenja obaveze po Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Određena nova cena karti
Određena nova cena karti, foto: NACIONALNEMANJINE

Navedeno podrazumeva da imalac GODIŠNJE KARTE neograničeno tokom kalendarske godine može individualno posetiti zaštićeno područje Nacionalni park Fruška gora – „Godišnja karta – za posetioce“ i koristiti svoje putničko motorno vozilo ili motocikl u zaštićenom području NP Fruška gora – „Godišnja karta za korišćenje putničkog motornog vozila-motocikla“.

Iznos GODIŠNJE KARTE za korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla je 1.200 dinara. Kada je reč o godišnjoj karti za posetu fizičkog lica zaštićenom području, ona iznosi 600 dinara.

Prikupljena sredstva će se uplaćivati na namenski račun i koristiće se za zaštitu i unapređenje zaštićenog područja. Kao i uređenje i revitalizaciju izletišta, staza i izletničkog mobilijara.

Karte za navedene naknade za korišćenje zaštićenog područja možete kupiti u prostorijama Informativnig centra na Iriškom vencu. Kao i u radnim jedinicama: Beočin, Vrdnik, Ležimir i Erdevik.

izvor: Sremskomitrovački portal


Pročitaj prethodni

Povratak „Dare iz Jasenovca“ u filmske okvire

Pročitaj sledeći

Sava Šumanović dobija spomenik u centru Šida

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =

sr_RSSerbian