Očistite svoje telo od šećera za 10 dana


Moguća je potpuna detoksikacija od šećera u samo deset dana, odnosno oslobađanje organizma od štetnih dejstava „bele smrti”. U tom procesu, čija se pravila moraju striktno poštovati, dešava se ozbiljno smanjenje rizika od bolesti koje izaziva konzumiranje šećera.

Dugi niz godina mast je okrivljivana za probleme težine i celokupnog zdravlja, u čemu su prednjačili brojni dijetetičari i stručnjaci, potplaćeni od strane svetske industrije.

Novija istraživanja sve više pokazuju da je šećer glavni uzrok gojaznosti i bolesti poput dijabetesa tipa 2, raznih srčanih oboljenja, raka, demencije, neplodnosti i problema sa kožom.

Postavlja se pitanje zbog čega ljudi ne odustaju od upotrebe šećera, iako sada već znaju da je to loše za njihovo zdravlje. Većina njih nije u stanju da se reši upotrebe šećera, jer šećer izaziva zavisnost, kojoj je, kako istraživanja pokazuju, jednaka zavisnosti od kokaina. Međutim, ovo ne znači da se organizam ne može osloboditi dejstva šećera za samo 10 dana u svega nekoliko pravila koja se moraju temeljno ispoštovati.

Odlučiti se za detoksikaciju

Najpre, postavite sebi nekoliko pitanja, kao što su: Da li sam ja zavisnik od šećera? Da li se osećam dobro kad jedem šećer? Da li ja žudim za šećerom i ugljenim hidratima? Ova pitanja pomoći će vam da utvrdite nivo svoje zavisnosti i da vas bolje pripremi da se izborite sa oslobađanjem od šećera.

Izbegavati sve napitke koji sadrže kalorije

Kalorije iz tečnosti lošije su od kalorija iz čvrste hrane, jer se brzo apsorbuju u telu i izazivaju porast šećera u krvi. Pića puna šećera kao što su gazirani napici i voćni sokovi povezani su sa gojaznošću i dijabetesom tipa 2.

Kompletna apstinencija

Zavisnost od šećera nije moguće prevazići uz pomoć umerene, već pomoću potpune apstinencije. Konzumacija male količine šećera napraviće zbrku u celom procesu detoksikacije. Shodno ovome, treba se čuvati trikova koje koriste neki proizvođači jer na svojim deklaracijama delimično izbegavaju da navedu aditive koje koriste.

Jesti više proteina

Proteini će pomoći da se održi nivo šećera u krvi, a ujedno i smanjiti želju za slatkim. Potrebno je jesti proteine iz namirnica koje ih sadrže i to u okviru svakog obroka.Koristiti masti u borbi protiv slatkiša

Koristiti mast u borbi protiv slatkiša

Kako novija istraživanja pokazuju, mast ne izaziva debljanje. Pod ovim se podrazumevaju “zdrave” masti, kao što su maslinovo i laneno ulje, orasi, avokado, riba… One će, kao i proteini, učiniti da se izbalansira nivo šećera u krvi.

Jesti prave ugljene hidrate

Slobodno i u neograničenim količinama poželjno je jesti razne vrste povrća, a izbegavati sve skrobaste ugljene hidrate, žitarice i mahunarke 10 dana.

Imati plan za „vanredne situacije”

Kada se oseti neizmerna glad, usled zauzetosti u tom trenutku nemoguće je sebi priuštiti zdrav obrok. Najbolji plan bio bi da se u toku desetodnevne detoksikacije šećerom, sa sobom nosi zdrava užina.

Izbegavati gluten i mlečne proizvode

Potrebno je 10 dana apstinirati od glutena i proizvoda koji ga sadrže, kao i svih namirnica koje su proizvedene od mleka. Ova vrsta hrane može da uzrokuje upalu i izazove želju za unosom više kalorija.


Spavati dovoljno

Nedostatak sna dovodi do hormonalnog disbalansa, a takođe i povećava apetit dok smanjuje snagu volje. Potrebno je svaku noć obezbediti bar 7 sati kvalitetnog, neometanog sna.


Pročitaj prethodni

„Maestre“ – drugi novogodišnji koncert u Sremskoj Mitrovici

Pročitaj sledeći

10 saveta za uspešnu 2019. godinu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 8 =

sr_RSSerbian