„Nebeska tema“: U Kulturnom centru Ruma film o Vladi Divljanu


U četvrtak, 14. novembra od 19 sati u Kulturnom centru Ruma biće prikazan film „Nebeska tema“ u režiji Mladena Matičevića. Program obuhvata besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa članovima filmske ekipe.

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja realizaciju projekta Dan domaćeg filma, ove godine u 20 gradova Srbije u cilju promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni.

Nebeska tema” je dugometražni dokumentarni film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa eks-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. 

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

Trejler – https://www.youtube.com/watch?v=B-1ImS9isDU


Pročitaj prethodni

„Slavisti” oduševili Mitrovčane

Pročitaj sledeći

Sok od celera: Jedna čaša dnevno obradovaće vaš organizam

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian