Ne bacajte koru od limuna – Evo i zašto…


 

Limun se ubraja u jedno od najzdravijih voćki, koje treba svako da koristi kako bi sačuvao svoje zdravlje od raznih bolesti. U njemu se nalazi mnogo vitamina i hranljivih materija koje su zaista potrebne našem organizmu!

Do sada smo bacali limunovu koru, jer nismo znali kako da je koristimo, ali sada smo pronašli idealno rešenje kako da iskoristite, te na taj način i poboljšate svoje zdravlje.

 

Postupak šta treba da učinite sa korom od limuna:

 

Uzmite jedan limun i najpre ga operite dobro u vodi pomešanoj sa dve kašičice sode bikarbone, kako biste uklonili opasne materije sa njegove kore. Tada koru ogulite i koristite je prilikom pripreme hrane. Stavite je preko ribe, bilo kakvih supa i čorbi, povrća, odnosno bilo čega što napravite za ručak.

Osim toga, limun je dobro da kombinujete sa čajem, u topli čaj stavite komadiće njegove kore, ostavite je malo da odstoji pa možete primenjivati.

Limunova kora se može koristiti i u svrhu uklanjanja štetnih materija iz zemljišta, tako što ćete staviti koru u zemlju i ostaviti neko vreme da odstoji i uništi sve štetno.

 


Pročitaj prethodni

Projekcije filma „Južni vetar“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Srem(č)ica preporučuje: Čaj od origana

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian