Ne bacajte kesice čaja u smeće – iskoristite ih na nekoliko načina za negu kože


Kesice čaja uvek bacate u smeće, a savršen je saveznik vaše lepote, dobar je i za negu vašeg tela

Sledeći put kada ispijete šolju svog omiljenog čaja, vrećicu nemojte baciti nego je iskoristite u kozmetičke svrhe. Uz čaj možda započinjete ili završavate svoj dan, a umesto da kesicu od istog bacite u smeće iskoristite ju za ulepšavanje.

Verojatno ste čuli za korišćenje hladnih kašičica za podočnjake ili krastavce za sveže lice, ali još bolji efekat možete postići sa iskorišćenim kesicama čaja.

 

 

1. Odmorite oči
Ovaj je trik za lepotu možda i najpoznatiji kada se radi o vrećicama čaja. Umočite vrećice čaja u toplu vodu i stavite ih na umorne uči. Držite ih otprilike 20 minuta, a kada ih sklonite primetićete da su vam oči puno manje natečene.

 

2. Izlečite rane
Posekli ste se i bol ne prolazi? Skuvajte crni čaj i ohladite vrećicu, pa je pritisnite na posečeno područje. Taninska kiselina iz čaja ‘suziće’  krvne sudove i zaustaviti krvarenje. Ovo je idealan trik koji može pomoći muškarcima ukoliko se poseku za vreme brijanja.

 

3. Osvežite kožu
Mnogi vole koristiti vrećice čaja kao tupfere sa tonerom. Jednostavno ih umočite u toplu vodu i pređite preko očišćenog lica. Antioksidansi iz čaja regenerisaće kožu i osvežiti je, a delotvorno će ukloniti i masnoće.

 

4. Pobedite akne
Vrećice zelenog čaja možete držati nekoliko minuta na području gde imate akne. Antibakterijsko svojstvo dubinski će očistiti kožu, a lice bi trebalo biti mekano i glatko. Redovnom upotrebom zelenog čaja za lice i akne bi trebale nestati.

 

5.  Ublažite opekotine
U sezoni sunčanja, mnogi se ne štite kako treba. Ponekad to rezultuje lepim bronzanim tenom, a ponekad bolnim crvenim opekotinama i flekama. Ohladite vrećice zelenog čaja i njima pređite preko opečene kože. Možete napraviti i oblog od čaja i držati ga 15 minuta.

 


Pročitaj prethodni

1. Zimska moto žurka u Inđiji

Pročitaj sledeći

Predstava za decu „Patrolne šape“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − seven =

sr_RSSerbian