Napravi svoju igricu — online radionica za osnovce


Napravi svoju igricu — U Startit Centru Inđija će od 12. do 14. septembra, u periodu od 16 do 19 časova, u okviru projekta Meet and Code biti održane besplatne online radionice. Na ovoj radionici će osnovci, uzrasta do 10 do 15 godina, imati priliku da kreiraju igricu uz pomoć programskog jezika Scratch.


PRIJAVI SE ===> https://forms.gle/oyecoY5wX1tBcFbz7


Tokom trodnevne radionice, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa metodama programiranja u programskom jeziku Scratch, kao i da stečeno znanje primene u praksi i kreiraju svoju igricu. Sama igrica će biti izrađena po uzoru na igricu „Floppy bird“, tj. ideja je da se programira objekat koji prolazi kroz razne prepreke, dok se igrač sa druge strane, koristi svojom brzinom i umećem kako bi ih prevazišao. Ono što ovaj događaj čini drugačijim je činjenica da učesnici, na praktičnom primeru, kreiraju nešto što mogu dalje da podele sa svojim vršnjacima. Takođe, kroz ovu radionicu unapređuju znanje stečeno tokom formalnog obrazovanja i primenjuju ga na zabavan i interaktivan način.

KOME JE NAMENJENA?
Radionica je namenjenja osnovcima uzrasta od 10 do 15 godina.

TERMINI RADIONICA:

Subota, 12. septembar, od 16 do 19 časova — instaliranje i upoznavanje sa metodama programiranja u programskom jeziku Scratch.
Nedelja, 13. septembar, od 16 do 19 časova — dizajniranje i izrada igrice
Ponedeljak, 14. septembar, 16 do 19 časova — snimanje i editovanje svog rada sve u svrsi promocije igrice.

O PREDAVAČU
Tatjana Ristić završila je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2010. godine osnovcima i srednjoškolcima drži individualne i grupne časove srpskog i engleskog jezika, a od 2016. godine onlajn časove engleskog jezika strancima. Od 2019. učestvuje u Startitovom projektu koji finansira Unicef, vodeći radionice programiranja. Za EteSync i Sinhro držala je radionice bezbednosti na internetu, o čemu rado priča i sa svojim učenicima. Piše i realizuje projekte u oblasti neformalnog obrazovanja i akademski se bavi video-igrama.

PRIJAVA:

Radionica će biti održana od 12. do 14. septembra, u terminu od 16 do 19 časova, preko online platforme Zoom. Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme ===> https://forms.gle/oyecoY5wX1tBcFbz7 See less


Pročitaj prethodni

Bele mrlje na noktima: 7 razloga zašto se pojavljuju

Pročitaj sledeći

Tušt: Nije samo običan korov

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =

sr_RSSerbian