Muzičko-scensko delo o životu Nikola Paganinija „Il Maestro“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“


Muzičko-scensko delo o životu Nikola Paganinija „Il Maestro“ održaće se u ponedeljak, 27. maja sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici.

Projekat „Il Maestro“ je u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i posvećen afirmaciji dela Nikola Paganinija široj publici. Osmišljen je kao scenski performans (predstava u službi koncerta).

Delo je namenjeno široj publici, od obrazovanih muzičara do amatera-slušaoca jer, kroz rekonstrukciju njegovog života, publika dobija mogućnost, kako umetničkog užitka, tako i obrazovne avanture.

Tokom jednog koncerta publika će prisustvovati onom što možemo nazvati scenski performans u multimedijalnom okruženju, preplićući muziku, istoriju, umetnički prikaz i univerzalne ljudske istine.

Projekat „Il Maestro“, pre svega je umetnička igra i jedinstveno putovanje za sve učesnike i gledaoce. Želja je, da završetak projekta bude seme iz kojeg će se u Sremskoj Mitrovici razviti budući festival posvećen Paganiniju i koji će nositi internacionalni predznak. Ovim, pre svega izvođačkim projektom, mi istražujemo prostor van tipične postavke izvođenja klasične muzike.

Učesnici ovog Projekta su: Ivana Mirosavljević, gitara i autor projekta Tijana Milaković, violina Aleksandar Cundra, klavir Nikola Janošević-glumac Nikolina Đukanović, dramaturg i reditelj

ULAZ SLOBODAN


Pročitaj prethodni

Čudesna zova: Lekovita svojstva i recept za čaj

Pročitaj sledeći

SPOMENAR

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + one =

sr_RSSerbian