Mentorski program za žene sa invaliditetom u Srbiji: OTVOREN KONKURS ZA MENTORINE


U okviru projekta Mentorski program za žene sa invaliditetom, koji prvi put u Srbiji sprovode udruženja FemPlatz i Ženska mirovna grupa – Pančevo uz podršku UN Women u Srbiji, otvoren je konkurs za mentorine. Konkurs je otvoren od 6. do 20. februara i namenjen je devojkama i ženama sa invaliditetom iz cele Srbije, koje su zainteresovane da razvijaju svoje potencijale i uče iz iskustava, znanja i veština drugih žena sa invaliditetom.  

Projekat Mentorski program za žene sa invaliditetom traje od septembra 2018. do juna 2019. godine, i realizuje se u okviru programa „Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom“, sa ciljem ostvarivanja prava i uspostavljanja novog načina osnaživanja žena sa invaliditetom kroz vršnjačku podršku. Program treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešća i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima.  

Do sada su odabrane mentorke koje će učestvovati u realizaciji projekta i sprovedena je obuka za njihov rad sa mentorinama. Izbor mentorki vršen je direktnim pozivanjem na osnovu njihovog učešća i aktivizma na unapređivanju položaja i vidljivosti žena sa invaliditetom u Srbiji.  

Udruženje građanki FemPlatz radi u oblasti zaštite od diskriminacije i ostvarivanja prava žena i devojčica iz višestruko marginalizovanih grupa. Ženska mirovna grupa – Pančevo (ŽMIG) od 2001. godine radi na razvijanju i afirmisanju kulture mira i nenasilja, i rodne ravnopravnosti. 

Više o konkursu i načinu prijave: https://mpzisrbija.wordpress.com/konkurs/ 

Više o projektu: https://mpzisrbija.wordpress.com/o-projektu/ 


Pročitaj prethodni

Projekcija animiranog filma „Aladin i leteći ćilim“(sinhronizovano) u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Čak 9 recepata za prirodne maske za lice

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian