Međunarodni dan maternjeg jezika: Olivera Olja Jelkić i „Ludvig“ u Budimpešti


U četvrtak, 21. februara bio je Međunarodni dan maternjeg jezika, koji se u dijaspori posebno obeležava. Ove godine, srpska škola „Nika Tessla“ u Budimpešti, pozvala je Oliveru Olju Jelkić da bude gost-pisac, koja je tog dana imala dve promocije svog rada.

Pre podne u samoj školi održao se književni susret sa učenicima od 1. do 4. razreda. Pored upoznavanja dece sam svojim knjigama, Oliveri je u pomoć pritekla i gošća Dušanka Gavrilović, pijanistkinja, dirigent Hora Piccolo iz Sremske Mitrovice, sa kojom je prošle godine objavila CD sa pesmama za decu pod nazivom „Srećosnili suncokrili“.

Deca su pevala zajedno sa Oliverom i Dušankom, i naučili su zajedno da pevaju Oliverinu pesmu „Čika Jovi na dar“.

Posle podne je u svečanoj sali Tekelianuma, pred publikom koju su sačinjavali gimnazijalci srpske škole, organizovano je književno veče i predstavljanje Oliverinog najnovijeg romana „Ludvig“.

Publika je bila vidno potkrepljena i pitanjima nije bilo kraja. Na oduševljenje i Olivere i Dušanke, đaci ove gimnazije su izuzetno dobri poznavaoci klasične muzike. U muzičkom delu programa predstavljanja romana, i ovog puta je upomoć pritekla Dušanka izvodeći motive iz Betovenovih dela, koje su učenici neverovatnom brzinom prepoznavali.


Pročitaj prethodni

Negativne misli – negativan život: 5 načina da očistite svoj um

Pročitaj sledeći

Promocija romana „Zabluda Svetog Sebastijana“ autora Vladimira Tabaševića u Sremskoj Mitrovici

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 7 =

sr_RSSerbian