Medena voda: Jednostavan preparat koji predstavlja spas za vaše telo


Medena voda je izuzetno korisna za naše zdravlje. Ovaj jednostavni napitak koji pročišćava organizam je ujedno i odlična preventiva za brojne bolesti. U nastavku teksta saznajte kako se priprema medena voda i za šta je Srem(č)ica preporučuje.

RECEPT ZA MEDENU VODU

Voda s medom se veoma lako priprema: rastvorite u čaši mlake vode jednu kašičicu prirodnog domaćeg meda i dobro promešajte.

Na ovaj način dobija se rastvor meda (od 30 posto). On je po svojoj strukturi identičan našoj krvnoj plazmi – što je i naučno dokazano.

Medena voda pripremljena na ovaj način ima pojačana lekovita svojstva, u potpunosti se apsorbuje kroz organizam i pročišćava ga već na ćelijskom nivou, što je složićete se izuzetno.

Lekovita svojstva medene vode

Mlaka medena voda pripremljena na sobnoj temperaturi pomoći će bolje varenje hrane. Ona je izuzetan pokretač za lenja creva, osim toga očistiće ih od parazita i neće im dozvoliti da su tu i duže zadržavaju i razmnožavaju. Jednom rečju voda sa medom poboljšaće rad celokupnog gastrointestinalnog trakta.

Osim problema sa varenjem i probavom ovaj jednostavni „čarobni napitak“ je odličan za jačanje imuniteta. On nas brani podjednako dobro od bakterija, virusa i gljivica. Proces izlečenja – kako smo već napomenuli, kreće u debelom crevu,gde medena voda počinje sa razgradnjom naslaga fekalija. Obnavlja kompletnu crevnu mikrofloru i eliminiše mogućnost za ozbiljnija oboljenja kakvo je disbakterioza creva i dr.

Voda sa medom će rasteretiti naše bubrege i bešiku tokom noći, jer med sakuplja vodu -on je higroskopičan. To se pokazalo izuzetno za lečenje nocnog mokrenja kod dece. Nekontrolisano mokrenje se u potpunosti dovodi u red na veoma jednostavan način, bez upotrebe medikamenata.

KADA SE PIJE MEDENA VODA?

Najbolje je da se medena voda popije na prazan stomak, izjutra i to brzo odjednom ili u par većih gutljaja.

Na ovaj način mlaka voda vrlo brzo dospeva iz želuca u creva. Započinje proces čišćenja organizma, posle čega se med apsorbuje.

Slobodno pijte napitak i neposredno pred spavanje, bez bojazni da ćete često noću ustajati da praznite bešiku. Kako smo već rekli ona će rasteretiti naše bubrege i odlična je preventiva za noćno mokrenje.

Pripremajte je neposredno pred konzumaciju, nemojte unapred praviti veće količine jer tako gubi svoja korisna i lekovita svojstva..

Medena voda kao kozmetički preparat

Ukoliko redovno brišete lice, vrat, područje dekoltea sa medenom vodom dobićete meku, svilenkastu i baršunastu kožu. Ona poboljšava cirkulaciju i aktivno hrani kožu.

Za med u kozmetici se zna još od davnina, te je isti sastavni deo mnogih preparata. Mi vam kao i dosad nećemo preporučivati neki skup preparat čiji sastojci nisu sigurni, već predlažemo da se isproba jednostavan i prirodan preparat – mlaka medena voda.


Pročitaj prethodni

Sirmijum

Pročitaj sledeći

Veliki uspeh mitrovačkih učesnika na Omladinskom festivalu u Kuli

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian