Luk u čarapama – zvuči čudno, ali ima smisla


 

Stopala i šake ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primete promene koje upućuju na neke zdravstvene probleme.

Internetom se poput virusa proširio savet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape, te tako spavate. Poznato nam je već blagotvorno delovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstance koje sadrži luk možete „prenijeti” i bez konzumacije.

 

Ono što može iznenaditi jeste to da luk uklanja i sprečava neprijatne mirise stopala, a istodobno pročistiti krv. Sa lukom na stopalu možete ublažiti simptome prehlade, gripa, groznice…

Ne možete ništa izgubiti ako se odlučite proveriti ovu metodu, poručuje blogerka Dženifer Tomson koja je odlučila da se isproba ovaj metod i ispita delotvornost luka na stopalima na njen organizam, i koja se bukvalno preko noći rešila 90 posto simptoma alergije.

Ono što je neverovatno, tvrdi, jeste to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do vazduha taj dan. Iako je odlučila da će ovaj metod sprovoditi u delo i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitaocima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili.

Luk je bogat spojevima koji sadrže sumpor, a koji pomažu da se telo oslobodi toksina i teških metala, posebno iz jetre. Sadrži snažne antioksidanse koji deluju na holesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, hroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako deluje i antikancerogeno.

 


Pročitaj prethodni

Neka kuca srce moga Srema

Pročitaj sledeći

OTUĐENJE (bojanka sivila)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 8 =

sr_RSSerbian