Likovna kolonija „Vidici” upoznaje Ogledala Sanje Ribić Milivojević


Juče je umetničkoj koloniji u organizaciji Društva srpsko-ruskog prijateljstva Šid, svoja vrata otvorila naša lokalna umetnica Sanja Ribić Milivojević. Sa svojim Ogledalima i svojom kreativnom radionicom u Laćarku, bliže je upoznala umetnike iz Rusije, Bugarske, Makedonije i Srbije.

Iako su se među posetiocima nalazili uglavnom slikari, oduševljeno su slušali o Sanjinom procesu rada i o asamblaž tehnici pri kojoj koristi isključivo prirodne materijale, a svoju dobrodošlicu pesmom je iskazala i Sanjina dobra prijateljica Slavica Jefimija Sredojević.

,,Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam imala priliku da ugostim ljude koji se bave umetnošću kao i ja, i što su moja Ogledala jedna od tačaka na putu ove umetničke kolonije.’’ – sa osmehom kaže Sanja

Ovaj dan umetničke kolonije je pored posete Sanjinom domu i maloj privatnoj galeriji,  ispunjen i posetama Carskoj palati, Žitnom trgu, obilasku Arhiva i izložbe slika ruske emigracije u Sremu…

Treći put se održava likovna kolonija ,,Vidici’’ u organizaciji Društva srpsko-ruskog prijateljstva Šid, a jedna od glavnih organizatorki kolonije je slikarka i vođa grupe Svetlana Orlova Solo. Takođe u koloniji učestvuju i dva profesora sa Likovne akademije u Moskvi Aleksej Ševaldajev i Fjodor Suhinjin, a među posetiocima je i Gajane Dobrovoljska, koja je poznata kao portretista.


Pročitaj prethodni

Upoznajte se sa ZEOLITOM

Pročitaj sledeći

Sutra internacionalna vinska svečanost „Zlatni dan vina“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian