Književna nagrada „Lukijan Mušicki“ dodeljena je Oliveri Olji Jelkić za roman „Ludvig“


Juče je održan skup članova Književnog društva „Sunčani breg“ iz Beograda u Matici iseljenika Srbije i tom prilikom je dodeljena književna nagrada „Lukijan Mušicki“ za najbolja izdanja tokom godine u oblasti poezije i proze autorki Oliveri Olji Jelkić za njen roman „Ludvig“.

Nagrađeni pisci su se zahvalili na priznanju i ukazanoj počasti, a potom su kazivali odlomke iz svojih knjiga. Nakon zvaničnog dela priređen je koktel za sve članove društva i prisutne goste.

Obrazloženje stručnog žirija za nagradu

Roman „Ludvig“ je delo koje je već privuklo pažnju čitalaca i književne kritike, a zasnovano je na istinitim motivima o stvarnom boravku Ludviga Betovena u Sremu i njegovoj bližoj okolini. Snažno i nadahnuto pripovedanje, filmski dinamizam, izuzetna psihologizacija likova, sažet i ekspresivan izraz, kao i niz neočekivanih psiholoških obrta, samo su neke od osnovnih obeležja ovog romana.

Olivera Olja Jelkić je, inače, autorka desetine knjiga kratke proze i romana kako za decu tako i za odrasle. Piše i dramske tekstove, koji su nagrađivani i izvođeni na mnogim pozirnicama za mlade.


Pročitaj prethodni

Hajdučka trava: Za bolje varenje i bolji san

Pročitaj sledeći

Podarite svom licu svežinu: Umivajte se sledećim biljkama

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian