Kineska Nova godina: Šta možemo da očekujemo u ovoj godini Bika?


Kineska Nova godina: Šta možemo da očekujemo u ovoj godini Bika?

Ova godina je u znaku Bika, a elementa metala. Počinje danas i traje do 31. januara 2022. godine. Mnogima će ove godine biti potrebno puno rada, te možda ćak i da udvostruče sve napore kako bi ostvarili sve ciljeve. Osećaćemo teret naših obaveza.

Uspeh je moguć, zarada takođe, ali samo za one koji ulože veliki trud i angažman. Ovo nije godina za Kako ćemo – lako ćemo pristup. Usmerite se na realne i konkretne planove. Za maštanja, nerealne planove i nejasne želje nema mesta. U suprotnom – mogli biste se lako izgubiti u iluzijama, te doživeti značajne gubitke.


Izračunajte svoj znak u Kineskom horoskopu:

KALKULATOR

Svakoj godini pripisuju se karakteristike jedne od 12 životinja prema kružnom ciklusu: Pacov, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Petao, Pas i Svinja.

Ovo je godina Bika i elementa metala, a počinje 12.02.2021. te traje do 31.01.2022.

Svaka godina nosi povoljnu energetsku podršku za neka područja života, ali isto tako i neke negativne uticaje. Tako će ova godina Bika biti povoljna za porodične odnose, prijateljstva i ljubavne veze. Poželjno je usmeriti pažnju na rešavanje porodičnih problema, problema u odnosima te na građenje novih ili razvoj postojećih relacija svih vrsta.

Pred nama je povoljan period za uvođenje harmonije i sklada u odnose, ali za to ćemo se morati potruditi. Ukoliko dobro organiziramo svoje vreme i napravimo balans između svih obaveza koje imamo, tada će i rešavanje odnosa biti puno lakše.

U odnosima svih vrsta moguća je pojačan bes, pa je ovo dobra godina da naučimo da vladamo svojim emocijama kako ne bi došlo do nepotrebnih eskalacija sukoba. Ljutnja, bes, agresija, zajedljivost, impulsivnost i pasivna agresija mogu nepovratno razoriti odnose. Zato iskoristite ovu godinu za lični razvoj, naročito na području prepoznavanja i propuštanja emocija.

Bik predstavlja ozbiljan rad, težak rad, istrajnost, ličnu disciplinu, metodičnost i poštenje

U kineskom zodijaku Bik predstavlja ozbiljan rad, težak rad, istrajnost, ličnu disciplinu, metodičnost i poštenje. Stoga ako ove godine želite postići uspeh, radite na ovom karakternim osobinama. Uz Bika povezujemo i yin energiju, pa će yin karakteristike biti izražene.

Zbog toga će mnogima ove godine biti potrebno da rade puno, udvostruče svoje napore kako bi ostvarili svoje ciljeve. Osećaćemo teret naših obaveza. Uspeh je moguć, zarada je izgledna, ali samo za one koji ulože veliki trud i angažman. Ovo nije godina za „kako ćemo – lako ćemo“ pristup obavezama.

Bik nam donosi mogućnost da se uz ozbiljan rad ostvari ekonomski oporavak ili barem stabilizacija, a povoljna su i dugoročna ulaganja. Ko je u prilici, trebalo bi da odvaja i stavlja novce u „crni fond“. Problemi se u godini Bika rešavaju pomoću lične discipline. Puno lične discipline.

Bez obzira planirate li kratkoročni ili dugoročni projekat, bez obzira o kojem području života se radi (ljubav, porodica, posao, zdravlje, finansije, hobi…) u 2021. godini potrebno je unapred napraviti plan i to jako detaljan plan. Metodičnost i sistematičnost će se isplatiti. Usmerite se na realne i konkretne planove; ove godine za maštanja, nerealne planove i nejasne želje nema mesta. U suprotnom biste se mogli lako izgubiti u iluzijama i doživeti značajne gubitke.

Kineska Nova godina
Kineska Nova godina, foto: Freepik

Povoljne boje koje se preporučuje nositi ili uneti u svoj dom i poslovni prostor su bela, siva, srebrna, zlatna i ostale „metalne“ boje, te žuta, krem, boja vanile i zelena.

Za dobru sreću, treba nositi nakit izrađen od metala (bilo koje vrste), dok bižuteriju odnosno nakit od veštsčkih materijala treba izbegavati.

Što se tiče zdravlja, ove godine najviše se preporučuje boravak u prirodi, bez obzira hoćete li odabrati šumu, planine, reke ili more, bitno je da puno vremena provodite na svežem vazduhu u aktivnostima srednjeg intenziteta.

Ove godine vlada element metal, kojeg povezujemo sa plućima. Te bismo svi, a naročito osobe koje imaju od pre nekih problema s ovim organom, trebali posvetiti posebnu pažnju plućima. Svaku respiratornu infekciju shvatite ozbiljno i nemojte čekati da prođe samo od sebe kako biste izbegli komplikacije.

Proslava Nove godine 12.02.

Proslava kineske Nove godine stavlja naglasak na porodicu i dom, te uređenje koje će doneti pregršt dobre sreće svim stanarima. Stoga se celi dom pažljivo i detaljno čisti kako bi se uklonila stara i ustajala energija, te napravio prostor za novu i svežu yang energiju.

Čisti se celi dom, peru prozori i zavese, detaljno se čisti i pere nameštaj, sve se mora pomaknuti i očistiti prostor iza nameštaja, a naročita pažnja se pridaje podovima – svi podovi bi trebalo da budu dobro pometeni i oprani. Ovo je dobra prilika i da se ukloni sav nered i nepotrebne stvari iz doma.

Na Novu godinu preporučuje se odmor i izbegavanje kućnih poslova kako se dobra sreća ne bi pomela ili isprala.

U čišćenju posvetite dodatnu pažnju kuhinji budući da je ona simbol dobrog zdravlja i prosperiteta porodice. Pregledajte svu hranu, posuđe i pribor za kuvanje. Te bacite sve što je oštećeno ili mu je istekao rok trajanja.

Takođe je povoljno Novu godinu dočekati punog novčanika. Pri tome nije nužno da je u njemu velik iznos, nego da je puno novčanica i kovanica.

U svoj dom pa i radni prostor ukoliko je moguće, stavite zdele s velikim lepim narandđama, te razno drugo voće, orahe, bademe i suvo voće.

Na prvi dan Nove godine preporučuje se jesti kupus (za blagostanje) i narandže ili mandarine (za dobro zdravlje). Zbog poštovanja prema domaćim životinjama ne preporučuje se jesti meso.

Kuće se ukrašavaju cvećem i svećama.

Običaj je članovima obitelji i prijateljima pokloniti narandžu, jer je to simbol dobre sreće i dugovečnosti.

Crvena boja simbolizuje element vatre, te se ona smatra najpovoljnijom i najsrećnijom bojom. Crvena boja energizuje i daje dodatnu snagu, te ju svakako treba nositi na prvi dan Nove godine.

Kineska Nova godinaa nova godina kuca na vratima hahahah
Kineska Nova godina, foto: Freepik

Vjera Tomaš
www.kreativandom.com


Pročitaj prethodni

Banana kolač: Najjednostavniji recept ikada

Pročitaj sledeći

Brzo, zdravo i ukusno: Slani vafli od spelte

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + eight =

sr_RSSerbian